Samsun İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği koordinesinde düzenlenen yürüyüşte Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit düşen kahramanlar anıldı, İsrail'in Gazze'de sürdürdürdüğü saldırılar protesto edildi.

DEV PANKART AÇILDI

Yürüyüş, Canik ilçesindeki Mekke Caddesi'nde başladı. Ellerindeki döviz ve bayraklarla yürüyen vatandaşlar, teröre tepki gösterdi. Şehitlerin anıldığı yürüyüşte Canik Belediyesi önünde 'Ezan dinmez diyen, bayrak inmez diyen, şehitler ölmez diyen birileri var' yazan dev bir pankart açıldı.  Öte yandan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının da lanetlendiği programda "Bu soykırıma ismini yazdırma" dövizleriyle dünyaya mesaj verildi. 

RAHMET DİLEDİ 

Samsun İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yeşil, Pençe-Kilit Harekatı'nda bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi. Yeşil ayrıca, "Gazze'de İsrail'e karşı başlayan yiğit bir mücadele var. Bu mücadele, dünyadaki şehitler halkasına vurulanların sonuncusu, 20 binin üzerinde şehidin kanıyla yazılmış, dünyadaki emperyalizme karşı bugüne kadar yapılan en büyük mücadeledir. Bunun adı Aksa Tufanı'dır." ifadelerini kullandı.

Başkan Türkel’den polislere kutlama Başkan Türkel’den polislere kutlama

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.