Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez ’Kapalı Kasık Fıtığı’ ameliyatı gerçekleştirildi.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Laparoskopi (Kapalı Kasık Fıtığı) ameliyatlarına başlandı. Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gelen Bedir Bozgeyik (29), fıtık cerrahisinde altın yöntem olarak geçen bu uygulamayla eski sağlığına kavuştu.

“Kapalı ameliyatlarımızın sayısı artarak devam edecek”

Başarılı geçen ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Genel Cerrah Uzmanı Hasan Çalış, hastanede bu tür operasyonların artarak devam edeceğini belirtti. Çalış,” İlçeye sağlıkta yeni hizmetler sunmaya ve kazandırma devam ediyoruz. Gelişen teknolojiyle birlikte hastalarımıza Laparoskopik cerrahi tekniği hizmetini sunmaktayız. Birkaç ayrı noktadan vücuda yerleştirdiğimiz ince metal borular (trokar) sayesinde kamera yardımı ile vücutta geniş kesiler yapmaksızın hastalarımızı tedavi edebilmekteyiz. Çok küçük bir kesiyle yapılan bu yöntemde hastalarımızın iyileşme ve hastanede kalma süreleri de kısalmaktadır. Bizlerde artık bu uygulamayı hastanemizde başarılı bir şekilde yapmaktayız. Kapalı ameliyatlarımızın sayısı artarak devam edecektir” dedi.

“Eski sağlığıma hızlı bir şekilde kavuştum”

Sağlığına kavuşan Bedir Bozgeyik ise verilen sağlık hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Bozgeyik,“Doktorumun bana vermiş olduğu güven sayesinde bugün buradayım. Eski sağlığıma hızlı bir şekilde kavuştum. Gösterilen ilgi ve sağlık hizmetinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.