Darbeci Hafter ve destekçilerinin büyük hüsran yaşadığı Libya'da son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

LİBYA HÜKÜMETİ ŞARTINI AÇIKLADI

Libya İçişleri Bakanı Başağa, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Libya topraklarının tamamen darbecilerden arındırılacağını belirterek, "Ülke için asalet, cihat ve tarihin sembolü olan doğu ele geçirilmeden Libya tam olmayacak ve savaş bitmeyecektir." ifadelerine yer verdi.

'BİRKAÇ BOZGUNCU DABECİDEN ARINDIRACAĞIZ'

Başağa, Libya ordusuna hitaben, "Bu temiz toprakları, çocuklarınızın kanını döken, kardeşler arasından fitne çıkaran birkaç bozguncu darbeciden arındıracağınızdan eminiz." ifadesini kullandı.

Libya Ordusu, sahil kenti Sirte kenti girişinde mevzilendi. Ordu, bölgeyi koruma altına aldı. O

Sirte kenti ve doğu kentlerinin tamamının meşruiyetin şemsiyesi altında olacağına vurgu yapan Başağa, şunları kaydetti:

"Kırmızı çizgiler şehitlerimizin kanlarıyla çizilir. Sadece zayıf ruhlu kişiler dikte edilir."

Libya Ordusu dün, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri, Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" adını verdikleri yeni bir harekat başlattığını duyurmuştu.

Başkent Trablus'un yaklaşık 450 kilometre doğusundaki sahil kenti Sirte'ye ilerleyen Libya Ordusu, dün Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini Hafter milislerinden kurtarmıştı.

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin terk ettiği Beni Velid kentine girdi. Ordu birlikleri, Trablus'un 180 kilometre güneydoğusunda yer alan kentteki Beni Velid Havaalanı'nın da kontrolünü sağladı.


KRİTİK PETROL AÇIKLAMASI

Libya’daki petrol tesisleri Emniyeti Müdürlüğü Amiri Ali Eddib: “Elfil petrol sahası yeniden açılacak. Çıkarılan petrol, Melite Petrol tesislerine boru hattı ile transfer edilicek” dedi. Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükümeti, (UMH) Muammer Kaddafi'nin memleketi Sirte ve Cufra kentine askeri operasyonun başlatıldığını duyurmuştu. Askeri birliklerin Sirte kenti girişlerinde mevzilendiği ve kentin girişlerini koruma altına aldığı görüldü. Bunun ardından, petrol tesisleri Emniyeti Müdürlüğü Amiri Ali Eddib petrol tesisleriyle ilgili olarak "“Elfil petrol sahası yeniden açılacak. Çıkarılan petrol, Melite Petrol tesislerine boru hattı ile transfer edilecek” dedi.

Libya ordusu, başkent Trablus’un güneyinde gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter bağlı milislerin bıraktığı kamufle edilmiş topçu bataryaları, araçlara monte edilmiş çok namlulu roketatarlar ve mühimmatların yanı sıra tanklar da ele geçirdi.