Kamuoyunda, "20 yılda yapılamayanı 20 günde yapan siyasetçi" olarak halkın sevgisini kazanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş, yılların sorunu olan Adli Tıp Kurumu'nun kazandırılmasının ardından adalet kampüsü ve adalet lojmanlarınin ihalesinin yapılmasının ardından da Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstenilen "kamu kampüsü" projesinin hazırlıkları başlayacak.

TEK TEK SONUÇ ALIYOR

AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı olduğu  günden bu yana yeni OSB'ler, şehir hastanesi başta olmak üzere ilçe hastaneleri, adli tıp kurumu, Yeşilkent Kavşağı, okullar, spor salonları ve yeni kültür merkezleri için ödenek gönderilmesi, turizm master planı ve Samsun'un tanıtımına yönelik çalışmaları, adli tıp kurumunun kazandırılması, adliye lojmanları ve adalet kampüsünün ihaleye çıkarılması, valilik, büyükşehir belediyesi, SASKİ ve kültür merkezinin içinde yer alacağı kamu kampüsünün projendirilmesi gibi önemli sorunların çözümüne büyük katkı verip, takibini bizzat gerçekleştiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, üzerinde hassasiyetle durduğu yatırımları tek tek sonuçlandırıyor.

İHALELER YAPILACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katılımıyla 28 Aralık'ta temeli atılacak Samsun Adli Tıp Kurumu'ndan sonra 16 Ocak'ta Adalet Kampüsü, 3 Şubat'ta ise TOKİ tarafından yapılacak adalet lojmanlarının ihalesi gerçekleştirilecek.

Samsun'da hapis cezası olan firari yakalandı Samsun'da hapis cezası olan firari yakalandı

KAMU KAMPÜSÜ SIRADA

Bu arada, Samsun Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yanında bulunan arazide 55 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek ve içinde valilik, büyükşehir belediyesi, SASKİ ve kültür merkezinin yer alacağı kamu kampüsünün proje ihalesi de hızla gerçekleştirilecek. Kampüsün yapımını da Samsun Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek.

Samsun Valiliği makamının Bölge İdare Mahkemesi'nin adalet kampüsünü taşınmasıyla tarihi binada hizmet vereceği de öğrenildi.

Samsun Valiliği  Kamu Kampüsü’ne, Samsun Valilik makamı Bölge İdare Mahkemesi’nin bulunduğu tarihi binaya taşınacak

Bölge İdare Mahkemesi de, önümüzdeki süreçte ihalesi yapılacak Adalet Kampüsü’nde hizmet verecek.

Elvan İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.