Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren toplumsal faydayı misyon edinen İşletme ve Ekonomi Kulübü, yönerge değişikliği ve seçim gündemli Olağanüstü Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Kulüp üyeleri, 2014-2015 Bahar Dönemi Yönetim Kurulu üyelerini ve kulübün yeni yönergesini seçimle belirledi.
Yönerge değişikliğinin temel amacının; daha demokratik ve daha ilerici bir yönergeyle gerek üniversite bünyesinde yer alan diğer kulüplere örnek olmak gerekse mevcut yönergelerdeki hiyerarşik yapılanmayı ortadan kaldırmak olduğu belirtildi. Konuyla alakalı kulüpten yapılan açıklamada, yapılan değişikliklerle birlikte yönetim kuruluna seçilecek olan bir başkan ve iki başkan yardımcısının özlük haklarının birbirine eşitlendiği, bir nevi eş başkanlık sisteminin getirildiği kaydedildi. Açıklamada, “Ayrıca eş başkanlardan en az birinin, genel sekreterlerden en az birinin, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin ise toplamda en az yarısının kadın olması zorunluluğu kabul edilen yönergeyle birlikte yürürlüğe girdi. 7’si kadınlardan oluşan 12 kişilik yeni yönetim kurulu tamamen yatay yapılanma yöntemiyle oluşturuldu” denildi.
Öte yandan yeni Yönetim Kurulu üyeleri, Güz Dönemi’nde “İktisada Çıkış Vakti” temasıyla kulüp bünyesinde başlatılan, tamamen bilimsel, ücretsiz ve toplumsal fayda güden etkinlikler serisini sürdüreceklerini, bunun yanı sıra Bahar Dönemi’nde düzenleyecekleri film gösterimleri, teknik geziler, söyleşiler gibi etkinlikleri de tamamen ücretsiz bir şekilde üniversite öğrencileriyle buluşturmayı kendilerine misyon olarak edindiklerini dile getirdiler.
Yapılan seçim sonucu oluşturulan yeni Yönetim Kurulu ise şöyle:
“Eş Başkanlar Enbel Ekşi, Gökhan Ergin ve Canan Yağış, Genel Sekreterler Bihter Yıldırım ve Büşra Timar, Finans Koordinatörü Yusuf Özten, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Koordinatörü İlknur Beker, Basın-Yayın Koordinatörü Funda Karadağ, Bilişim Koordinatörü Fuat Umulu, Sosyal Medya Koordinatörü Ömür Büşra Turgut, Proje Koordinatörü Veli Keni ve Organizasyon Koordinatörü Sena Yaman.”