Aydınlıların Ege’de buluşmalarını, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla kurulan Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği ve Ege Bölgesi Aydınlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Necati Ünal, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve merkezi Ankara’da bulunan Aydınlılar Derneği eski Genel Başkanı Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Ender Vardar’ı ziyaret etti.

Belediye ziyaretleri sırasında önce Merkezi Ankara’da bulunan Aydınlılar Derneği eski genel başkanı Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Ender Vardar’ı makamlarında ziyaret eden Ünal ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, uzun süre sohbet etti. Sohbetin ardından Başkan Alıcık’ı makamında ziyaret eden dernek üyeleri, faaliyetleri ve yeni faaliyete geçen haber portalı hakkında bilgi verdiler. Her zaman belediye Başkanı haluk Alıcık’ı yanlarında gördükleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Ünal, "Aydınlılar" ilkesiyle kurulmuş olan derneğimiz, bir sivil toplum kuruluşu olarak üyelerimizle, memleketimiz ve ülkemiz için gerçek anlamda fayda sağlayacak hizmetler sunmayı hedeflemektedir. Birlik ve beraberliğimizi sağlamak, Aydın’ın ve ilçelerinin imajını ülkemizdeki hak ettiği yere getirmek, her yerde ve her işte "Biz de varız." diyebilmek, öğrencilerimize eğitim alanında destek vermek, iş adamlarımıza da yatırımlarında, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda memleketimizin tanıtımına ve gelişmesine katkıda bulunmak amaçlarımızın başında gelmektedir.“Bizler buradayız” sloganıyla özdeşleşen bu birliktelik, Türkiye ve Dünya’nın dört bir yanında yaşayan Aydınlılar’ın ortak sesi olacaktır. Derneğimiz; gelenek ve göreneklerini gurbette yaşatmak ve tanıtmak, Aydın ve İzmir arasında köprü vazifesi görmek suretiyle sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim açısından donanımlı bireylerin yetişmesini amaç edinmiştir. Aydın’ın kültürel yapısını gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu bir kültür kenti olan İzmir’de de üstlendik. Teşvik kapsamındaki Aydın’a yatırımların kaydırılması ve ekonomik kalkınmanın sağlanması misyonuna talip olduk. Gelenek ve göreneklerimizi koruma ve yaşatma ısrarcılığına soyunduk. Tarım ve hayvancılığın geleneksel yapısından kurtarılıp, çağın gereklerine uygun, modern tesislerde yapılması için çalışmalar yürütüyoruz. Aydın’ın makus tarihini değiştirmek için yola çıktık ve bu uğurda var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biz Aydın’ımızı çok seviyoruz.”

Desteğinden dolayı Başkan Alıcık’a teşekkür eden Ünal, Aydınlı hemşerilerine daha iyi hizmet evermek ve çalışmaların yanı sıra aydınlıların faaliyetlerinin de anlatıldığı haberlerin yer aldığı bir internet haber sitesi kurduklarını ifade ederek, “Değerli Aydınlı hemşerilerimizin sosyal, kültürel, ekonomik faaliyetlerinin tanıtıldığı, Aydın’dan haberlerin yer aldığı www.egezeybekhaber.com haber portalımız 17.07.2017 tarihinde faaliyete geçmiştir. Memleketimize hayırlı olmasını dileriz” dedi.

"Hemşerilerimize desteğimiz sürecek"

Nazilli belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türkiye ve dünyanın neresine gidilirse gidilsin bir Aydınlı ile mutlaka karşılaşılacağını ifade ederek, “Güzel memleketimiz Aydın’ı değerli kılan saygıdeğer hemşerilerimize nerede olurlarsa olsunlar, yardım etmek ve onların yanında olmak zaten bir vatandaşlık ve hemşerilik görevimiz. İş dünyasından eğitim dünyasına kadar her alanda Aydınlı hemşerilerimizin yanında olacağız. Aydınlıların gözü, kulağı ve buluşma noktası olacak olan Yeni haber portalımızın başta Aydınlı hemşerilerimiz olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.