Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, eğitim sisteminin düzensiz ve sıkça değişmesinin yanlış olduğunu belirterek, TBMM’ye girmesi halinde Milli Eğitim Bakanı’ndan eğitim sistemini tanımlamasını isteyeceğini söyledi.
Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, beraberindeki MHP Adana İl eski Başkanı, 25.dönem milletvekili aday adayı Ahmet Erdoğan’la birlikte İhlas Haber Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Adaylığına ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Yuvalı, Türkiye’nin sahip olduğu tarihi birikime ve milliyetçilik hissiyatına vurgu yaptı.
Mekan ve şirket isimlerinde Türkçe dışında kullanılan dilleri eleştiren Prof. Dr. Yuvalı, Avrupa’daki milliyetçilikten örnek vererek, Fransa’da Fransızca dışında dil kullanan tabelalara, halkın sıcak bakmadığını aktardı.
Türkiye’de klasik bir şekilde kullanılan, rakamlı sokak levhalarını da eleştiren Prof. Dr. Yuvalı, ülkenin sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerinin, yetiştirdiği değerlerinin sokaklara isim olarak verilebileceği önerisinde bulunarak, “Bir toprağa, bir vatana damgamızı vurabilmemiz, bize ait olan değerlerin orada yer bulmasıyla olacak” diye konuştu.
Tarih şuurunun mutlaka eğitimle insanlara aşılanması gerektiğine dikkat çeken Yuvalı, yabancı akademisyenlerin İslam ve Türk tarihi hakkında oldukça geniş çaplı araştırmalar yaptığını ancak Türk akademisyenlerin yabancılara karşı yapacağı araştırmalara izin verilmediğinden yakındı. Türkiye’deki eğitim sistemini de eleştiren MHP Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yuvalı, “Durmadan eğitimde sistem değişiyor. Değişim ayrıdır; gelişmedir esas olan. İhtiyaca cevap verecek biçimde her yıl bilim ve teknolojinin, teknolojinin ürünlerini ekleyerek bunu tekamül haline getireceksiniz. TBMM’ye girersem soracağım bakana ‘eğitim sistemini tanımla diyeceğim’. Böyle eğitim sistemi olmaz. Aynı siyasi partinin her gelen bakanı sistem değiştiriyor. 4+4+4 vardı hiç eleştirilmesine bile izin vermediler. Bir sonraki bakan kaldırdı. Bunun yolu vardır, birkaç okulda uygularsınız pilot olarak. Verimli olursa, materyal malzemesini alabiliyorsanız, hazırsanız öğretmeninizi buna göre eğittiyseniz nur nimet. Ama yok.”