ORDU (AA) - Türk Kızılay'ı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, 81 ilde 81 Anaokulu Projesi kapsamında Fatsa ilçesinde yapımı devam eden anaokulunda incelemelerde bulundu.

Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde Türk Kızılay'ı İstanbul Şubesince hayata geçirilen proje kapsamında, Fatsa ilçesi Dumlupınar Mahallesinde yapımı süren anaokulu inşaatında inceleme yaptı.

Vali Seddar Yavuz ile Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Kızılay Ordu Şube Başkanı İlhan Sağasen de Yıldırım'a eşlik etti.

Vali Yavuz, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimin sadece devletin görevi olmadığını, milli seferberlik anlayışı içerisinde herkesin katkı sunması gereken bir süreç olduğunu söyledi.

Anaokulunun yapımını üstlenen Yıldırım'a Ordulular ve Fatsalılar adına şükranlarını ileten Yavuz, şöyle konuştu:

"81 ile anaokulu yapabilmek, insanları ikna edebilmek, seferber edebilmek büyük bir fedakarlık gerektiriyor. Sayın İlhami Yıldırım'ın buraya kadar gelip inşaatı incelemesini de bunun bir parçası olarak görüyorum. Şahsında tüm emeği geçenlere de bir kez daha teşekkür ediyorum."

Yıldırım ise büyük bir projeye İstanbul Kızılay Şubesi olarak imza attıklarını aktardı.

Şu anda 56 ilde anaokulu yapımına başladıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Fatsa'daki anaokulu inşaatımız da ilk inşaatlarımızdan birisi ve müteahhit tarafından da bize ilk temsil edileceklerden belki de ilkini İzmir'de, ikincisini Fatsa'da yapmış oluyoruz. Şu anda 2017-2018 eğitim öğretim yılına 16 tane okulumuzu yetiştirmiş ve açmış olacağız. Aralık ayında ise 30 tane okulumuzu Milli Eğitim Bakanlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize teslim etmiş olacağız."