Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yeni yıl kutlamasında olaylar çıktı, 3 kişi bıçakla yaralandı.
Belediye tarafından vatandaşların yeni yılı coşkuyla kutlaması için Uğur Mumcu Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Hava karardıktan sonra meydana kurulan ve coşkulu müziklerin çalındığı ortamda vatandaşlar saat 00.00’a kadar eğlendi. Kutlamanın sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü eşiyle birlikte katıldı. Sözlü saatler 00.00’ı göstermeden yaptığı konuşmada, "Bu güzel görüntünün oluşmasına sebep olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ediyorum" diyerek vatandaşların yeni yılını kutladı. Sözlü daha sonra 10’dan geriye sayarak Adanalılarla birlikte 2015 yılına girdi. Hemen ardından havai fişek gösterisi yapıldı.
OLAYLAR ÇIKTI
Sözlü havai fişek gösterisinin ardından eşiyle birlikte alandan ayrıldı. Ancak Sözlü koruma eşliğinde giderken bir grup Sözlü’nün çıkacağı yere doğru hareket edince arbede çıktı. Sözlü olay yerinden uzaklaştırılırken zabıta ile vatandaşlar yumruk yumruğa birbirine girdi. Kısa süren arbedenin ardından Sözlü tekrar gelerek eşiyle birlikte alandan ayrıldı.
Zabıta ile vatandaş arasındaki kavga biterken, bir başka tarafta eğlenceden ayrılan iki grup kavga etmeye başladı. Kemerlerini çıkartan gençler birbirlerine girdi. Kavgayı gören polis gençleri ayırıp gözaltı yapmaya başladı. Olay yerine çevik kuvvet ekipleri de sevk edildi. Polis kısa sürede kavgayı önleyip gençleri olay yerinden uzaklaştırdı. Bu arada alandan uzaklaşan PKK yandaşları çevreye zarar vererek gidince polis müdahale etti. Polise PKK yandaşları taş ve sopa atınca poliste havaya ateş ederek grubu uzaklaştırdı. Çıkan bütün olaylarda 3 kişi bıçakla yaralanarak hastanelere kaldırıldı.