Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ankara temasları kapsamında ziyaret ettiği Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bir araya geldiğini belirterek görüşmenin şehir için çok yararlı neticeler vereceğini kaydetti.
Belirli aralıklarla Bilecik hakkındaki çalışmalara ilişkin devlet ve hükümet yetkilileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirdiği ziyaretinde, yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken stadyum için görüş alışverişinde bulundu. Başkan Yağcı görüşmeler hakkında yaptığı açıklamada "Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde şehrimiz için faydalı kararlar aldık. Öncelikle 2004 yılından bu yana sportif anlamdaki yatırımlarımız hakkında Bakanımıza bilgi verdik. Başta, 8 yıldır başarı ile sürdürdüğümüz ve çok olumlu sonuçlar aldığımız Yaz Spor Okullarımız olmak üzere, Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanı, Karasu Gençlik ve Yaşam Alanı, Su Eğlence Dünyası, Buz Pisti, Squash alanı, Mini Golf Sahası gibi, büyük projelerin yanı sıra okullarımızda ve mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz spor alanındaki hizmetler hakkında sayın bakanımıza bilgi verdim. Spor alanındaki çalışmalarımızı takdir ile karşılayan sayın bakanımız önümüzdeki süreçte şehrimize kazandıracağımız birçok spor alanı ve tesisi hakkında destek sağlayacağını ifade etti’’ dedi.
YENİ STADYUM İÇİN GÖRÜŞMELER RESMİYET KAZANDI
Yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken mevcut Edebali Stadyumu hakkında Bakan Kılıç’a bilgi verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehrin vizyonuna uygun yeni bir stadyumun kazandırılması için resmi anlamda önemli adım atıldığını belirterek ’’11 yıllık hizmet dönemimizde şehrimize başta altyapı hizmetleri olmak üzere kültürel ve sosyal anlamda birçok büyük projeyi şehrimize kazandırdık. Yeni dönemde ise spor anlamında şehrimizin hak ettiği bir yere gelmesi için lokomotif görevi görecek yeni stadyum için somut adımlar atıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da katkılarıyla Bilecik’e yapacağımız ve vizyon projelerimiz arasında olan yeni stadyum ile sporda arzu ettiğimiz hedeflerimize ulaşmış olacağız. ’ifadelerini kullandı.
KARASU’YA SENTETİK SAHA GELİYOR
Belediye Başkanı Selim Yağcı açıklamasında ayrıca, Karasu Rekreasyon Projesini tamamlayıcı özelliğinde olacak mevcut Bilecik Belediye Stadının, sentetik stada çevrilmesi noktasında 2015 yılı yatırım programına alındığını kaydetti. Bilecik’teki spor tesislerinin yenilenmesi ve Bilecik Belediyesinin yeni dönemde spor alanında şehrimize kazandıracağı vizyon projeler hakkında Bakan Kılıç’a bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bakan Kılıç’ın bu konudaki görüşlerini aldı.
BAKAN KILIÇ’A BAŞKANDAN TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretinde Bakan Akif Çağatay Kılıç’a, Kapalı Yüzme Havuzu başta olmak üzere şehrimize kazandırılacak yatırımlar ile önümüzdeki dönemde yapılacak hizmetler dolayısıyla teşekkür etti.
Bakan Kılıç’a ayrıca misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini ileten Belediye Başkanı Selim Yağcı, görüşmenin şehrimiz için çok yararlı neticeler vereceğini kaydetti.