Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bafra ilçesi Kamberli Mahallesinde ihbar üzerine hazine arazisine yaptığı operasyonda 562 kök uyuşturucu etkisi bulunan hint keneviri bitkisi ile 350 gram kurutulmaya bırakılmış esrar maddesi ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 1 şüpheli uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yakalanarak gözaltına alındı.

Soruşturma devam ediyor.

Mustafa İNAN

Hazine arazisi nedir?
Hazine arazisi mülkiyeti hazineye ait bulunan arazilere denir. Bununla birlikte tapuya tescili yapılmamış dağ, tepe, kaya, göl, nehir, buzul ve dereler de hazine arazisi kapsamında değerlendirilir. Hazineye tescil edilmiş araziler özel mülkiyetli, tescili yapılmamış araziler ise genel mülkiyetli hazine arazisi olarak tanımlanır. Bu anlamda devletin hüküm ve tasarrufuna tabi yerler, tescilli hazine malları, ormanlar, mera ve kışlak gibi orta malları da hazine arazilerine dahildir.

Hazine arazisi kiralama
Hazinenin özel mülkiyetindeki yer alan taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesinde Maliye Bakanlığı yetkilidir. Kiralama işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine yöre yürütülür. İhale Kanunu‘na göre spor,eğitim, ticari ya da sosyal amaçlı olarak işletilmek istenilen taşınmazların kiralanmasında, kiralama amacına ve kiralanmak istenen taşınmazın sınırlarına ilişkin dilekçe ile taşınmazın bulunduğu yerdeki Mal Müdürlüğüne müracaat edilir.

Hazine arazisi satış
Hazineye ait taşınmazların satışı ihale usulü ile yapılır. Satışa konu olan hazine arazisi için idare bedel takdir edebilir ya da bilirkişiye ettirebilir. İhale bedeli, bedel tespit komisyonu tarafından karara bağlanır. Hazine arazilerinin satışında açık ya da kapalı teklif usullerinden biri uygulanabilir. Özel kanunlar ile hak sahiplerine doğrudan satış yapılabilir. Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilen tutarın altında kalan ihaleler açık teklif usulünde, bu tutarı geçen ihalelerde ise kapalı teklif usulünde ihaleye çıkarılır.