Vali Orhan Düzgün eşi Gül Düzgün ile birlikte Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Merhamet Devrimi” konferansına katıldı.
Kayseri Valiliği’nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocasinan Kaymakamlığı ve Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin desteği ile düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Sayar’ın merhamet ile ilgili anlatımları katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.
Vali Düzgün, konferansta yaptığı konuşmada İnsanın kendisiyle, ailesiyle, arkadaşlarıyla ve toplumla barışık olması için mutlaka merhamet duygusuna sahip olması gerektiğinin altını çizdi.
Vali Düzgün, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, anlatımlarından dolayı Prof. Dr. Kemal Sayar’ı da tebrik ederek, Kayseri’nin simgelerinden tarihi Saat Kulesi’nin kristal maketini hediye etti.
Konferansta konuşan Kocasinan Kaymakamı Ali Candan da, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi adı altında değişik projeler düzenlediklerini belirterek, Merhamet Devrimi adlı konferansın da bu projeler arasında olduğunu söyledi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Daire Başkanı Oktay Durukan ile çok sayıda davetli de katıldı.