Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, hazırladıkları ’sindirimuzmani.tv’ isimli internet sitesinde mide, karaciğer, bağırsak, pankreas, safra kesesi, yemek borusu ve beslenme ile ilgili 200 sorunun cevabının yer aldığını videoların bulunduğunu bildirdi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenledikleri halkı bilgilendirme toplantısına katılan Prof. Dr. Bor, Avrupa ülkelerinde 100 bin kişiye 2.9 gastroenteroloji uzmanı düşerken, Türkiye’de bu oranın 0.7 olduğunu söyledi.

Bir gastroenteroloji uzmanının 14 yıl eğitimin üzerine 6 yıl mecburi hizmetle hazır olduğuna değinen Prof. Dr. Bor, üst - alt sindirim sisteminin tanısal ve tedavi edici endoskopik işlemleri, sindirim sistemi darlıklarına genişletme, gastrointestinal sistem kanamalarına müdahale, safra yolu ve pankreas hastalıklarının endoskopik tanı ve tedavisine yönelik ERCP, tümörlerin endoskopik tedavileri, gastrointestinal kanalın ve karaciğerin tümörlere yönelik cerrahi dışı tanı ve tedavi yöntemleriyle ilgilendiklerini bildirdi.

Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, hazırladıkları ’sindirimuzmani.tv’ isimli internet sitesinde mide, karaciğer, bağırsak, pankreas, safra kesesi, yemek borusu ve beslenme ile ilgili 200 sorunun cevabının yer aldığını videoların bulunduğunu, video sayısını 400’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Bor, etkinliğe katkıları nedeniyle Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a plaket verdi.