Atina Arsakio Psihiko ve İstanbul Fatih Koleji öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan "Bugünü Fotoğraflarken" adlı sergi İstanbul’daki bir Perlavista alışveriş merkezinde açıldı. Üç gün boyunca açık kalacak sergiden elde edilecek gelir Soma’da şehit olan madencilerin çocukları için bağışlanacak.

Serginin ilk ayağı önceki hafta Atina’da açılmıştı. Fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, bir yetimhaneye bağışlanmıştı.

İki kolejin ilişkilerin güçlendirilmesi ve öğrenciler arasında sanatsal etkileşimin artırılmasının hedeflendiği serginin açılışı, İstanbul'da Beylikdüzü Fatih Koleji Müdürü Necati Orhan ve proje sorumlusu Evi Rouseneli tarafından yapıldı.

Evi Rouseneli, “Biz, bu projeyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğu göstermek istedik. Bu sergiyle iki ülke arasında farklılıklardan çok benzerlik olduğunu göstermeye çalıştık.” dedi.

Sergiyi Fatih Koleji öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda ziyaretçi de gezdi. Fatih Koleji öğrencisi Şebnem Kavasoğlu, sergiyi iki ülke ilişkileri açısından çok önemli gördüğünü ifade etti.