Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Başal’ın hazırladığı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Başal’ın “Lif Verimi ve Kalitesi Yüksek, Biyotik ve Abiyotik Stres Faktörlerine Tolerant Yerli Pamuk Genotiplerinin, Klasik Islah ve Moleküler Sınıflama Yöntemleri İle Geliştirilmesi” isimli projesi, TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar AR-GE Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.
ADÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Başal’ın hazırladığı proje ülkesel pamuk gen havuzunun genişletilmesi, lif kalite özellikleri geliştirilmiş, biyotik (Verticillium dahliae Kleb. ve pamukta verim kaybına neden olan zararlı böcek türleri) - abiyotik (kuraklık ve yüksek sıcaklık) stres faktörlerine tolerant yeni pamuk genotiplerinin ıslah edilmesi ve kamu kurumları tarafından geliştirilmiş pamuk ileri hatlarının ülkemizin 10 farklı lokasyonda denenerek tescil aşamasına getirilmesini amaçlıyor.
Proje ekibinde yer alan Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden Yönetici Dr. Volkan Sezener’i, ADÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nden Yürütücü Prof. Dr. Hüseyin Başal ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Dilaver Arslan’ı tebrik eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ekibe başarılarının devamını diledi.