ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde özel bir hastanede çıkan yangının ardından oluşan elektrik sorunu nedeniyle 41 kişi, il genelindeki çeşitli hastanelere ambulans ve özel araçlarla sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Müftü Mahallesi Erdemir Caddesi'ndeki özel hastanenin morg bölümünde gece elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen yangının söndürülmesinin ardından, sabah saatlerine hastanenin bu kez de laboratuvar bölümünden duman çıkınca durum itfaiye ekiplerine bildirildi.

Yangın söndürüldükten sonra elektrik sorunu oluşması nedeniyle, yapılan kontrollerin ardından hastane yönetimi, yoğun bakım, yeni doğan ile serviste yatan hastaların başka hastanelere sevkine karar verdi.

Polis ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla bir bölümü yangın merdiveninden tekerlekli sandalyeler ile indirilen hastalar ile yenidoğan bebekler ambulans ve özel araçlarla il genelindeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Hastaların sevki sırasında rahatsızlanan bir hastane personeli de yoldan geçen taksiye bindirilerek Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Personelin kalp sorunu yaşadığı öğrenildi.

- "Önemli olan hastalardır"

Özel hastanenin başhekimi Ercan Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saatlerinde çıkan yangına kısa sürede müdahale edildiğini ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

Ameliyathaneye giden elektrik tesisinde sorun olduğunu aktaran Yalçın, şöyle devam etti:

"Elektrikler çalışmıyordu. Sabah saatlerinde ameliyathane bölümüne elektrik verilince bazı şebekelerde ısınma tespit ettik. Lambalardan yüksek gerilim alarmı geldi. Tedbir amaçlı hastaneyi tahliye ettik.

18'i serviste, 14'ü yoğun bakımda, 1'i doğum yapmak üzere olan kadın ile 8 yeni doğan ünitesinde yatan bebeğin, il genelindeki hastanelere sevki sorunsuz şekilde gerçekleştirildi."

Yalçın, şu an için hastanede yatan hasta olmadığını dile getirerek, "Teknik ekipler geldi. İlk verdikleri bilgiler ışığında tesisatta bir sıkıntı yok. Tamamen kontrol edilecek ve durum netleştireceğiz. Bu tür teknik işler, sıkıntılar oluyor. Önemli olan hastalardır. Hastaların tahliyesi bizler için önemlidir. Personelimiz ile birlikte koordineli bir şekilde sevkleri gerçekleştirildi. Olay üzücü ama sonuç nispeten hastaların zarar görmemesi adına sevindirici." diye konuştu.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş de sabah saatlerinde laboratuvar bölümünde duman görülmesi üzerine harekete geçildiğini ve hastane yönetimi ile risk almayarak sağlık ekipleri ile koordineli olarak hasta nakillerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Hastaların bir bölümünün yangın merdivenlerinden indirildiğini belirten Ateş, "Hastane personeli özveriliydi. Yangın merdivenlerinin kullanmasını, tahliyeyi, hastaların nasıl taşınacağını bizim personelimiz ile birlikte koordineli çalıştılar. Kimsenin burnunun kanaması güzel bir şey. İlçemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Öte yandan ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan ve doğum yapmak üzere olan Selma Çavuş'un ise doğumunun sorunsuz şekilde gerçekleştiği öğrenildi.