Seferihisar Belediyesi ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı"nın protokolü imzalandı.
İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) teklif çağrısına çıktığı "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı"nın değerlendirme sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanmış, Seferihisar Belediyesi’nin projesi kabul edilmişti.
Protokol, İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından imzalandı. Seferihisar Belediyesi, "Kent Bilgi Ekranları ile e-Devlet ve Kamu Hizmetlerine Halkın Erişilebilirliğinin ve katılımcılığının arttırılması" projesiyle hibe fon almaya hak kazandı. Proje çerçevesinde toplam bütçenin yüzde 70’i olan 728.226,56 TL İZKA tarafından karşılanacak.
Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bilgi teknolojilerinin öneminin farkındayız. Belediye hizmetlerini elimizden geldiğince elektronik ortama taşımaya, bilişimle iş süreçlerini hızlandırmaya çalışıyoruz. Sosyal medyadan kiosklara tüm iletişim kanallarını kullanıyoruz. Bu hibeyle de vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracak önemli yeniliklere imza atacağız. Geçtiğimiz günlerde de eTR Ödüllerinde SeferiKart projesiyle finale kaldık. Umarım 15 Ocak’ta TBMM’de yapılacak elektronik oylamadan galip çıkıp ödülü Seferihisar’ımıza getireceğiz" dedi.
Proje kapsamında paftalar sayısallaştırılarak imar durumlarının internet üzerinden verilmesi sağlanacak. İlçenin çeşitli bölgelerine bilgi ekranları (kiosk) kurularak ebelediye işlemleri yapılacak, vergi ödeme, imar durumu, SeferiKart gönüllü hizmetleri verilecek. SeferiKart’a gönüllü hizmetleri modülü kurularak iş arayan vatandaş, kamu hizmetlerinde çalıştırılacak (cami, park temizliği vs). Yapılan hizmet karşılığı puan yükleme hizmetleri yine bilgi ekranlarından yapılacak.