Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Bende Fırçalıyorum’ projesi kapmasında Siverek Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Personelleri tarafından açılan stanta vatandaşlara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun parkında açılan standa Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkasını Resul Yılmaz, Siverek ADSM Başhekimi Beşir Gürbüz, Siverek ADSM çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ağız ve diş önemi konusunda, halkı bilinçlendirmek ve gönderilen diş fırçalarını dağıtmak için stant açtıklarını söyleyen Siverek Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Beşir Gürbüz, “Siverek ilçemiz ağız ve diş sağlığının önemini artırmak için bakanlığımız tarafından tüm ülke genelinde ’Bende Fırçalıyorum’ kampanyası başlatılmıştır. İlçemizdeki ve ülkemizdeki, ağız ve diş sağlığı önemini artırmak ve diş fırçalamanın farkındalığını artırmak için bakanlığımız tarafından başlatılmış bulunmaktadır. Bizde bu kampanya kapsamında, kaymakamımızla beraber diş fırçası dağıtımına başlandı. İlçemiz genelinde, 5 bin adet diş fırçası ve macun dağıtılmaktadır. Ayrıca buradaki katılımcılara diş fırçalama teknikleri hakkında halkımızı bilinçlendirmekteyiz. Bu şekilde halkımız ağız ve diş sağlığına daha önem verecektir” dedi.
İnsan hayatında sağlıktan daha heybetli bir şey yoktur diyen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, ise şöyle konuştu:
“İyi beslenmek başta gelir tabi ki vücudumuzu hassa bir şekilde korumak lazım. Bunun başında da diş gelir. Diş için arkadaşlarımız, diş sağlığına dikkat çekmek için diş fırçası ve diş macunu dağıttılar. Değişik noktalarda dağıtılacak 5 bin tane diş fırçası ve diş macunu alındı. Biz bugün sadece numune olarak bir kısmını dağıttık. Diğerlerinin arkadaşlarımız tarafından ilçenin değişik yerlerinde dağıtılacaktır. Buradaki amacımız insanların diş sağlığına dikkat çekmek ve bu konuda biraz daha hassa davranmalarını sağlamaktır.”
Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, sağlığın bir bütün olduğunu belirterek, “İnsanın herhangi bir organının aksaması durumunda insanın sağlığında da bir aksama görülecektir. Bu nedenle özellikle sindirme başlangıcı olan ağız ve diş sağlığı çok önem arz ediyor. Arkadaşlarımız da bu konuda güzel bir çalışma başlatmışlar. Biz de yavrularımız ve yetişkinler olmak üzere ağız ve diş sağlığını belirten bu kampanyaya sonuna kadar desteklerimizi vermeye hazırız. İnşallah insanlarımız daha bilinçli bir şekilde sağlıklarını korumaya adım atarlar” dedi.
‘Bende Fırçalıyorum’ kampanyasına genç, yaşlı ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Dağıtılan diş fırçası ve diş macununu alan vatandaşlar memnun olduklarını dile getirirken, insan sağlığı için böyle kampanyaların daha fazla olmasını istediklerini belirtti.
Siverek Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Hüseyin Öncül, kampanyanın Siverek ilçesinde çeşitli noktalarda yapılacağını söyledi.