Niğde’de Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında “Bu Vatan için Çanakkale’de canlarını veren aziz şehitlerimiz anısına, haydi Niğde! İnsanımız için sürekli kan bağışı olmaya” kampanyası düzenlendi.
Kent Meydanında düzenlenen kampanyanın açılışını Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Niğde protokolü kan bağışında bulunarak yaptı.
Vali Kılıç, Emniyet teşkilatında kullanılan teçhizat sergisini de gezerek, polislerle sohbet etti. Programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, PMYO Müdürü İsmail Koca ve kurum müdürleri ve vatandaşlarda katıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç: “Polis teşkilatımızı anayasamızda tanımlanmış bulunan demokrasinin ve cumhuriyetimizin önemli kurumlarından birisidir. 170 yaşında çok eski ve köklü bir kurumdur. Her geçen yılda dünyadaki örnekleri arasında daha mümtaz bir mevkie doğru tırmanan bir kurumdur. Kurumsal kapasitesinin gittikçe arttıran kamuoyunda yapılan anketlerde en çok güvenilen kurumlar arasında yer alan , insanların memnuniyetinin fevkalade yüksek olduğu insanımızın canını, malını ırzını koruyan demokrasimizin temel değerlerini koruyan önemli bir teşkilatız . bu teşkilatımız her yıl 10 Nisanda gününü kutluyor. Bu kutlamalar hafta boyunca devam edecek. Polis haftasını hayırlı işlerle çeşitlendirmeye geliştirmeye çalıştık. Ağaç dikiyoruz polis ormanları kuruyoruz. İnsanlarımızın iyiliği için kan veriyoruz. Kan verirken şunu umut ediyoruz. Diyoruz ki “biz polis teşkilatı olarak sizin canınız için canımızı veda ettik. Bugüne kadar canınız için malınız ırzınız için bundan sonrada kanımızı canımızı veda edeceğiz”
Polisin kan bağışı kampanyasında bulunduğuna dikkat çeken Vali Kılıç; “Polisimiz kan bağışı kampanyasında bulundu. Buda toplumun iyiliği içindir. Hastalarımıza dönecektir. Emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımız. Yoğun bir şekilde bugün ve yarında kan bağışında bulunacaklar. Halkımızın da bu kampanyaya desteğe çağırıyoruz. Yürüyüşlerle tiyatrolarla gecelerle polis haftamız devam edecek buda bir taraftan teşkilatımıza moral olsun bir taraftan da halkımıza gücü olsun istiyoruz. Halkımız polis teşkilatımızın gücünü görsün güven duysun. Hırsız uğursuz polisimizin gücünü görsün köşesine çekilsin istiyoruz” dedi.