Soma’da çok sayıda işçinin hayatını kaybettiği olayı protesto etmek isteyen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri Gayrettepe’den Mecidiyeköy’e yürüdü. Burada bir açıklama yapan grup, polisin yürümeye daha fazla izin vermemesi üzerine dağıldı. Açıklamada, eylemlerin süreceği belirtildi.

DİSK Genel Merkezi’nde dün yapılan açıklamada bazı sendika ve konfederasyonlar olarak bir günlük grev ve eylem kararı alınmıştı. Karar doğrultusunda bugün, gruplar Gayrettepe’deki Türk Telekom binası önünde toplanmaya başladı. Sabah saatlerinden itibaren bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, buradan Fındıklı’daki Sosyal Sigortalar Kurumu’na yürümek istedi. Ancak polis, bir süre yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği’nden karar beklendi. Beklenen karar yaklaşık 2 saat sonra geldi. Valilik, Mecidiyeköy’e kadar yürüyüş izni verdi. ‘Katil, hırsız AKP’ şeklinde slogan atan grup, Mecidiyeköy’e geldi. Burada polis yolu TOMA ve çevik kuvvet ile kapattı. Daha fazla ilerlemelerine izin verilmedi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve diğer sendikaların temsilcileri birer konuşma yaparak eylemlerin süreceğini söyledi. Soma’da yaşanan drama dikkat çekilen açıklamada hükümetin istifası istendi. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.