Kağıthane’de kamyonetiyle patates-soğan satarak geçimini sağlayan seyyar satıcı Sabri Türkmen, (54) ile zabıta ekipleri arasında nefes nefese kovalamaca yaşandı. Aracının lastiği patlayan ve camları kırılan seyyar satıcı, zabıtalar tarafından feci şekilde darp edildiğini öne sürdü. Türkmen’in arkadaşları ise hırsızlık yapmadıklarını söyleyerek, zabıtaya tepki gösterdi.

Olay Cendere Caddesi üzerinde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Kağıthane Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, kamyonetiyle patates-soğan satan işportacı Sabri Türkmen’i durdurmak istedi. Ceza kesileceğini anlayan Türkmen ile zabıtalar arasında nefes nefese kovalamaca yaşandı. Yaşanan takip sırasında zabıta aracı Türkmen’in kullandığı kamyoneti sıkıştırdı. Kaldırıma çarpan Türkmen’in kullandığı kamyonetin lastikleri patladı. Zabıtalar ile Türkmen arasında meydana gelen sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Seyyar satıcı Türkmen zabıtalar tarafından feci şekilde darp edildiğini öne sürdü. Türkmen, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı ve 5 günlük rapor verildi.

Zabıtaların kendisini kovaladığını ifade eden seyyar satıcı olayı şöyle anlattı: “Ters yönden beni sıkıştırdılar. Ben de bankete çarptım. Bana giriştiler. Bana ‘Patates-soğan satmayacaksın.’ diyorlar. Ben ne iş yapacağım? Banka mı soyayım? Hırsızlık mı yapayım? Çalışıp, karnımı doyuruyorum. 5 günlük rapor aldım. Şikayetçiyim.”

Eşinin kolunu kırdıklarını söyleyen Türkmen’in eşi Hatice Türkmen, “Eşim hırsızlık yapmıyor. Ekmek parasını kazanıyor. O zaman hükümetimiz bize iş versin. Böyle sopa atılmaz. Araba kırılmaz.” ifadelerini kullandı.

Türkmen’e erzak satan toptancı Kenan Öztürk ise yapılan muamelenin hukuksuz olduğunu söyledi. Seyyar satıcının bir kamyonetten 50 lira para kazandığını kaydeden Öztürk, yetkililerin zabıta memurlarına 'Ölümüne seyyar satıcıları engelleyin.' talimatı verdiğini öne sürdü. Seyyar satıcılığın yasak olduğunu kabul ettiklerini söyleyen Öztürk, “Kişiye ceza yazabilirsin, aracını bağlayabilirsin. Ama adamı dövemezsiniz. Bayrak indirene bir şey yapmıyorlar. Ekmek mücadelesi verenleri bu hale getiriyorlar.” şeklinde konuştu.

Tarafların ifadesini alan polis ekipleri, olayda kullanılan sopalara da el koydu.