Sosyal Market, Ramazan’da da yardıma muhtaç yoksullara elini uzatmaya, kalplere dokunmaya devam ediyor. Ramazanın ilk dört gününde yapılan yardım miktarı 750 bin TL’yi geçti.
Beyoğlu Belediyesi bünyesinde kurulan Sosyal Market’te Ramazan hareketliliği yaşanıyor. Yardıma muhtaç yoksullar için 2010 yılından beri hizmet veren Sosyal Market’te Ramazanın ilk dört günü içerisinde yaklaşık 3 bin 500 kişi ihtiyaçlarını ücretsiz karşılarken yapılan yardımların maddi değeri 750 bin TL’yi aştı. Gıda ürünlerinin yanı sıra yaklaşık bin 500 kişi de giysi ihtiyacını Sosyal Market raflarından karşıladı. Yıllık yapılan yardım miktarının 20 milyon TL’yi geçtiği Sosyal Market’te Ramazan ayına özel olarak haftasonları da alışveriş yapılabiliyor.
YAŞLILARA EVDE BAKIM
Sosyal Market’e gelmek için sağlık koşulları elvermeyen yaşlı vatandaşların bakımları ise Sosyal Market bünyesinde oluşturulan evde bakım ekibi tarafından yapılıyor. Dört kişilik özel ekip onlarca hanede bakıma muhtaç insanların kapılarını çalıyor, temizlik ve öz bakım hizmetlerinin ardından Sosyal Market raflarından temin edilen gıdadan giysiye, temizlik ürünlerine kadar tüm ihtiyaçlarını kendilerine ulaştırıyor.
BAĞIŞ SİZDEN NAKLİYE BELEDİYEDEN
Tamamen bağışçıların desteğiyle ayakta duran Sosyal Market’te sadece İstanbul’dan değil Türkiye’nin pek çok yerinden yardım yapılabiliyor. Bağış yapılan iller arasından Bursa, Konya, Balıkesir ve pek çok şehir bulunuyor. Sosyal Market kamyonları Türkiye’nin her yerinden yapılan bağışları ücretsiz olarak teslim alıyor. Bağış yapan firmalar da yaptıkları bağışları 5035 sayılı yasa kapsamında gider olarak gösterip vergiden düşebiliyor. Bunun yanı sıra şeffaflık adına yapılan yardımların kimlere ulaştırıldığı ile ilgili bağışçılara her ay düzenli olarak raporlar gönderiliyor. Bağış yapmak için 444 0 160 numaralı telefondan sosyal market yetkililerini aramak veya [email protected] mail adresine ulaşmak yeterli.