ARTVİN (AA) - Artvin Valisi  Kemal Cirit, Borçka Belediye Başkanlığınca düzenlenen geleneksel halka iftar yemeğine katıldı.

Belediye Çay Bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Borçka Kaymakamı Hüseyin Çam, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, bazı daire amirleri ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Dualarla açılan orucun ardından Vali Cirit, ülkenin kadim kültürleri arasına giren iftar yemeğinde Borçka halkıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan ise ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı ay olduğunu belirterek, "Geçen yıl belediye olarak ilkini düzenlediğimiz halka iftar sofrası geleneğimizi bu yıl da sürdürdük. Fakiriyle, zenginimizle, memurumuzla, esnafımızla, kadın, çoluk çocuk olmak üzere bütün vatandaşlarımızla iftar soframızda bir ay boyunca orucumuzu birlikte açmanın maneviyatını ve mutluluğunu yaşadık" dedi.

Vali Cirit, iftar yemeğinin ardından Kadir Gecesi dolayısıyla Merkez Camisi'nde vatandaşlarla teravih namazı kıldı.

Namazın ardından cami önünde bir süre vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Cirit, doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan sekiz aylık çocuğun tedavisi için kendisinden yardım talep eden aileye yardımcı olacağını söyledi.