Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen karikatür yarışmasına başvurular, 31 Ekim’de sona erecek. Konusu “İç ve dış göçler-mülteciler” olarak belirlenen yarışmaya isteyen herkes başvurabilecek.

Profesyonel ve amatör herkesin katılabileceği yarışmaya katılacaklar en fazla üç karikatür ile başvuruda bulunabilecek. Yarışmacıların göndereceği karikatürler daha önce hiçbir ulusal veya uluslararası yarışmalarda ödül almamış olması şartı (sergilenmiş veya yayınlanmış olabilir) aranacak. Son başvuru tarihinin 31 Ekim olduğu yarışma sonucunda Bayraklı Belediyesi, finale kalan karikatürleri sergileyecek. Geçen yıl düzenlenen karikatür yarışmasına 156 çizer 245 karikatür ile katılmış ve birbirinden değerli eserler ortaya çıkmıştı.

Dereceye girenlere ödül verilecek

Yarışma kapsamında dereceye girenler ödüllendirilecek. Birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye ise bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca üç kişiye mansiyon (500 lira) ve üç kişiye ise 18 yaş altı teşvik ödülü (250 lira) verilecek. Şartname ve başvuru dilekçesi örneklerine www.bayrakli.bel.tr adresinden ulaşılabilecek. Eserler şahsen veya posta yoluyla Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim edilecek. Karikatüristler yarışmayla ilgili bilgileri (232) 345 90 91-92 numaralı telefon numaralarından alabilecek.