Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kıran kırana mücadelesine sahne olan 37. Kurtdereli Güreşleri’nin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın şanına yakışır bir şekilde yapıldığını söyledi.

Yılmaz, 1300 pehlivanın katıldığı ve Kurtdereli’nin ilk altın kemerini Orhan Okulu’nun kazandığı Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’nin ardından açıklama yaptı. 15 bine yakın güreşseverin ilgiyle takip ettiği Kurtdereli Güreşleri’nin cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın şanına ve şöhretine yakışır bir şekilde yapıldığını vurguladı. Yılmaz, "Büyükşehir önderliğinde er meydanımız ve sahamızda güreş severlerimizin daha rahat güreş seyretmeleri için gereken çalışmaları yaptık. İstiyoruz ki ecdat sporumuz yağlı güreş dünyanın bir markası olsun. Bu toprağın öz değerlerine sahip çıkıyor, kenti kültürümüzle, kendi öz benliğimizle geleceğe yürüyoruz. Yağlı güreş, Hazreti Hamza’dan bu yana gelen bir gelenektir. Bu sporun kaybedeni yok. Kazananın kaybedeni kucaklaması, ayağa kaldırması, çırağın ustasının elini öpmesi asil bir duruştur. Bizim ihtiyacımız olan ve dünyaya vermemiz gereken mesaj tam olarak budur" dedi.

Başkan Yücel Yılmaz, Kurtdere Er Meydanı’nda yapılan ve 2 bin 470 litre yağın kullanıldığı güreşleri 15 binden fazla güreş severin takip ettiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte güreş severlerin daha iyi ve kaliteli bir şekilde güreşleri izlemeleri için gereken tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Yılmaz, Kurtdereli’nin şanına ve şöhretine yakışır bir organizasyon yapıldığını vurguladı.

“Başpehlivan Okulu, altın kemer bana nasip oldu”

Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’nin finalinde Ali Gürbüz ile karşılaşan ve yaklaşık 1 saatlik mücadelenin ardından rakibini yenen Orhan Okulu altın kemerin daimi sahibi oldu. Okulu’nun Kurtdereli serüveni 2015’de İsmail Balaban’ı, 2016’da ise Ali Gürbüz’ü yenerek başlamıştı. Er meydanlarının "geri vitesi olmayan pehlivanı" olarak anılan Orhan Okulu, "Allah’a şükürler olsun, Kurtdere’nin altın kemerini de ebedi olarak kuşanmayı nasip etti. Yağlı güreş camiasının en büyük 3 güreşlerinden ikisi olan Kurtdere ve Elmalı güreşlerinin altın kemerini ebedi olarak kuşandık. Üç yıldır üst üste bu er meydanında şampiyon olarak altın kemerin ilk sahibi oldum. Kurtdereli’nin altın kemeri ilk defa bana nasip oldu" açıklamasında bulundu.