Sivas’ta dün kamyonun lastiğinin altında kalan ve kurtarılan 6 yaşındaki Yusuf Durmaz’ın sağlık durumu iyiye gidiyor.
Akdeğirmen Mahallesi’nde 17’inci Sokak’ta yaşayan Şükran ve Fahrettin Durmaz çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan 6 yaşındaki YusufDurmaz evlerinde önünde bulunan boş arsada arkadaşıyla oynamaya başladı. Bu sırada Mustafa B. (29) idaresindeki Sivas Belediyesine ait kamyon çocuğu fark etmeyince küçük çocuk kamyonun ön tekerleğinin altında kaldı. Çocuğun tekerleğin altında olduğu gören sürücü bağırmaya başladı. Mahalle sakinleri olayın ardından durumu polise haber verdi. Ambulans, itfaiye ve AFAD ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından uzun uğraşlar sonucu minik Yusuf altında kaldığı kamyonun tekerinden kurtarılarak sedyeyle ambulansla götürüldü. Sol bacağından üst kısmına kadar kamyonun tekerinin altında kalıp ezilen küçük çocuk Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastanenin acil servisinde yapılan ilk müdahalenin ardından minik Yusuf ortopedi servisinde tedavi altına alındı. Leğen ve uyluk kemiği kırılan Yusuf’un sağ bacağı da alçıya alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan ve sağlık durumu iyiye giden minik Yusuf’un tedavisi hastanede devam ediyor.
“OYUN OYNUYORDUM”
Minik Yusuf hastanede yaşadığı olayı anlatarak, “ Oyun oynuyordum yanlışlık kamyonun altına girdim. Kamyondan düşünce kamyonun altına girdim. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Çok korktum” dedi.
Yusuf’un babası Fahrettin Durmaz ise, çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
İLK MÜDAHALEYİ YAPAN AMBULANS ŞOFÖRÜNDEN YUSUF’A ZİYARET
Olay yerine giderek Yusuf’a ilk müdahaleyi yapan ambulans şoförü İlker Hoşçan, sağlık durumunun merak ettiği Yusuf’u hastane de ziyaret etti. Küçük çocukla sohbet eden Hoşçan, ”Yusuf geldiğimizde kamyonun tekerinin altındaydı. Kalça kısmına kadar teker gelmişti çok üzücü bir olaydı. Biz ilk olay yerine vardığımızda sürekli Yusuf’u teskin etmeye çalıştık. İtfaiyenin gelmesini bekledik. İtfaiyeci arkadaşlarla beraber Yusuf’u aldık. Düzgün bir şekilde Yusuf’u sedyeye aldıktan sonra üniversite hastanesine getirdik. Şimdi ziyarete geldim Yusuf’u iyi görünce sevindik dün Yusuf bizi çok korkuttu” diye konuştu.