İşten çıkartıldığını öğrenen işçi, soluğu hemen mahkemede aldı. Haklı bir sebep olmadığı gerekçesiyle işten çıkarılan işçi, son maaşının net bin TL olduğunu belirterek, çeşitli alacaklarını işverenden talep etti.

TAZMİNAT ÖDENMEYECEK

Çalıştığı özel şirkette, iş arkadaşının özel görüşmelerini ses kaydına alan işçi, işten çıkartıldı. Konuyla ilgili mahkemeye başvuran işçi, bir kötü haber de Yargıtay'dan aldı. Konuyla ilgili karar veren Yüksek Mahkeme, cep telefonuyla iş arkadaşlarının özel görüşmelerini kaydetmesi sebebiyle, işçiye tazminat ödenmemesi gerektiğine hükmetti.

YARGITAY KARARI

Konuyla ilgili Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza attı. Konuyla ilgili verilen kararda Yargıtay şu ifadeyi kaydetti:

"Fesih öncesi davacı işçiden yazılı savunma talep edildiği ancak davacı işçinin savunma yapmadığı, iş akdinin 6 iş günlük hak düşürücü süre içinde feshedildiği anlaşılmaktadır. Çalışma arkadaşlarının özel hayatına doğrudan müdahale ve şikayete konu edilmesi halinde suç teşkil eden feshe konu eylemin haklı fesih ağırlığında olduğu ortadadır. Mahkemenin eylemin sübutunu kabul ile birlikte bu durumun ancak geçerli feshe konu edilebileceği şeklindeki kabulünün ise yerinde olmadığı, dosyadaki bilgi ve belgelerden anlaşılmaktadır. Sonuç itibariyle davalı işveren fesihte haklı olduğu için davacının kıdem ve ihbar tazminatları taleplerinin reddi gerekirken kabulü hatalıdır. Mahkeme hükmünün oy birliği ile bozulmasına karar verilmiştir"