49 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Gülten Aygören, merdiven temizliği yaparak geçimini sağlamaya çalışırken bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı yüzde 50 hibe destekli krediyle tavuk çiftliği kurdu. Yaklaşık 20 bin tavuğun bulunduğu çiftlikte yılda 300 ton beyaz et üreten Aygören birçok kadına ilham kaynağı olurken, kadınlara 'Kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz' mesajı veriyor.

Önceleri merdiven temizliği yaparak geçimini sağladığını belirten Aygören, “Çocuklarıma destek olmak ve onların eğitimine katkı sunmak için bu işi yapıyordum. 2 tane oğlum var biri diş hekimliğinde okuyor. Birisi de dershane gidiyor, şu anda veterinerlik istiyor. Ben bu işi yaparken eşimin arkadaşının tavsiyesi üzerine tavuk kümesi kurmak için TKDK’ya başvurdum ve kendi kümesimi kurdum. Burada 20 bin tane tavuğa yalnız bakıyorum. Ulusal bir firma ile anlaştım. Yılda 6 dönem civciv gönderiyorum. Yılda yaklaşık 250-300 ton da beyaz et üretiyorum. Zaman zaman arkadaşlarım bana patronsun deyip şakalar yapıyorlar ama ben hala kendimi patron olarak görmüyorum” diye konuştu.

Kadın girişimciyi iş yerinde ziyaret ederek başarılar dileyen TKDK İl Müdürü Murat Tunç ise “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın girişimlerimizi yerinde ziyaret ediyoruz. Gülten Hanım beyaz et üreticisi. Biz TKDK olarak kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bize başvuran kadın yatırımcılarımız projedeki puan sıralamasında 10 puan önde başlıyor. Bugüne kadar TKDK Malatya olarak Malatya'da 25 kadın girişimciye 25 milyon proje bedeli yaklaşık 13 milyon hibe vermiş bulunmaktayız. Biz bu vesile ile bütün kadın girişimcilerimizi kurumumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Milliyet