Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’ndeki bombalı saldırıda, Samsun'dan giden 21 yaşındaki Aydan Ezgi Şalcı ve 19 yaşındaki  Ali Can Vural da öldü. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Samsun İl Başkanı Murat Çepni, 32 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda, Samsun'dan giden 3 kişinin de yaralandığını söyledi.
ESP İl Başkanı Murat Çepni, bombalı saldırı sonucunda Samsun'dan giden Aydan Ezgi Şalcı, Ali Can Vural'ın hayatını kaybettiğini; Zafer Aydın, Mert Cömert, Özlem Tunç’un yaralandığını açıkladı. Olayı haber alır almaz Samsun’dan 4 kişilik bir heyetle Şanlıurfa’ya gittiklerini ifade eden Çepni, şunları söyledi:
"Yaralılardan biri taburcu oldu. Diğer ikisi Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Bir arkadaşımızın durumu ciddi. Ölen kardeşlerimizden Ali Can Vural'ın cenazesi bugün yakınlarına teslim edildi. Biz de şu an diğer cenazemiz için Gaziantep Adli Tıp Kurumu önünde bekliyoruz. Arkadaşlarımız Kobeni’de yerle bir olan kentin inşasına katkı sağlamak, çocuk parkı yapmak, hatıra ormanı yapmak için gidiyorlardı. Suruç'tan geçişleri de yasal olarak planlanmıştı. Oraya gideceklerdi topladıkları eşyaları odaki çocuklara dağıtacaklardı. Samsun’dan da içinde çocuk malzemeleri olan 30 koli göndermiştik. Yardımları toplanmasında çalışan bu 5 arkadaşımız Kobani'ye gidecekti." 

FOTOĞRAFLI