Muş Valisi Seddar Yavuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Muş Valisi Seddar Yavuz, aileden sonra çocukların eğitimi ve gençlerin hayata hazırlanmasında büyük bir özveri ile emek sarf eden öğretmenlerin, toplumun kaderine yön veren bir mesleğin en önemli aktörleri olduğunu söyledi. Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Vali Yavuz, “Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlamakta, öğretmenlerimize verdiğimiz samimi değeri bir kez daha vurgulamaktayız. Aydınlık, büyük ve güçlü bir Türkiye’nin temelinde yer alan eğitim ve öğretim; yurdumuzun dört bir yanında özveri ile görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin emekleriyle yeni nesillere aktarılmaktadır. Milli ve manevi değerlerimizi, gelişen ve değişen dünyanın hızla üretilen bilim ve teknolojisine ayak uydurmak, her alanda bir adım önde olmak için geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin önünde bir ışık olarak öğretmenler bulunmaktadır. Şüphesiz dünyanın her yerinde öğretmen saygı değerdir. Ama bizim medeniyetimizde, öğretmenin yeri çok daha yücedir. Hz. Peygamberimizin ‘İlim öğrenmek kadın, erkek her Müslüman’a farzdır’, Hadis-i Şerifleri, öğretmenlerin Allah’ın emrini yerine getirdikleri gibi, ilme aracılık ederek ne kadar kutlu bir vazife üslendiklerine de işaret etmektedir” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır’ dediğini hatırlatan Vali Yavuz, “Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, cumhuriyetin başarısı olacaktır’ vecizesi nasıl bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olduğumuzu ispatlar niteliktedir. Biz biliyoruz ki toplumun düşmanı cehalettir, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir” ifadelerini kullandı.
Muş’ta görev yapan öğretmenlerin her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Vali Yavuz, “Bizler her daim sizlerin yanında olacağız. Sizlerin sıkıntı ve sorunlarınızın çözüme kavuşturulması ve en iyi koşullarda hizmet verebilmeniz için çaba sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Kutlu bir vazifenin neferleri olan siz kıymetli öğretmenlerimize görevlerinizde başarılar diler, aileniz ile mutlu, huzurlu bir hayat geçirmenizi temenni ederim. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bugün geldiği noktada büyük emeği geçmiş bütün eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.