Hükümet, Güneydoğu'daki operasyonlar sonrasında halkın rehabilitasyonu için bir master plan üzerinde çalışıyor. O plan kapsamında Başbakan Davutoğlu da bölgeye gidecek. İngiltere, Hollanda ve Belçika seyahatlerinden sonra gerçekleşmesi beklenen ziyaretlerde ilk durak Mardin ya da Batman olacak. Başbakan, halkla bir araya gelerek "yalnız değilsiniz" mesajı verecek.

Grup toplantısında “Bu kirli hesapları ülke gündeminden çıkarana kadar bu ihanet şebekesi ile mücadeleye devam edeceğiz” mesajını veren Davutoğlu, her hafta cuma günü farklı bir ilde olacak.

Anahtar kelimesi rehabilitasyon olan 'master plan'da bölge halkı halkı için yapılacaklar şehirlerin yeniden inşası ile sınırlı değil. Eğitimden sağlığa; güvenlikten ekonomik kalkınmaya kadar tüm ayrıntılar düşünüldü.

İnsana öncelik verilecek plana göre milletvekilleri gibi Başbakan da halkla bir araya gelecek. Her hafta cuma günü bölgede olacak Başbakan'ın ilk adresi ya Mardin ya da Batman olacak. Ziyaretler bu iki ille de sınırlı kalmayacak. Takvim, İngiltere, Belçika, Hollanda'ya gidecek Başbakan'ın yurtdışı programlarına göre ayarlanacak.

Kaynak: Habertürk