Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), sağladığı hibe kredilerle yatırımcıların umudu oldu.
TKDK’nin İl Koordinatörlükleri arasında toplam tutarı 30 milyon 642 bin TL olan 57 projenin kabulünü gerçekleştirerek 15 basamak birden yükselerek 28. sıraya yerleşen Giresun İl Koordinatörlüğü yatırımcılara umut oldu.
Hibe destekleriyle Giresun’un kalkınmasına katkı sağlamaya devam ettiklerini dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun,13. Başvuru Çağrı Dönemi’’ sonunda geçen tüm çağrılardaki yatırım tutarının 2 katına, turizm yatırımlarında ise 3 katına ulaşıldığını söyledi.
Giresun İl Koordinatörlüğü’nün hibe proje kabulünde Giresun’un plakası olan 28. sıraya yükseldiğini de hatırlatan TKDK İl Koordinatörü Kurşun “13. Başvuru Çağrı Dönemi’nde 40 arıcılık projesi, 9 otel ve restorant, 1 adet et işleme, 1 adet balık işleme ve pazarlama, 1 mermer atölyesi, 1 ağaç işleme atölyesi, 1 fındık kırma fabrikası, 1 ceviz kırma ve paketleme tesisi, 1 bal, reçel, pekmez paketleme tesisi ve 1 adet köme ve pestil imalathanesi projesi teslim alındı. Bir önceki çağrı dönemine oranla alınan proje sayısı yaklaşık 3 kat arttı. İl Koordinatörlüğümüze sunulan projelerin sayısı her çağrı döneminde katlanarak artmaktadır. Önceki çağrılarda ödemesi yapılmış ve incelemesi devam eden toplam yatırım tutarı 15 milyon 150 bin TL olan projelere ek olarak, son başvuru çağrı döneminde ise 30 milyon 642 bin TL yatırım tutarına sahip 57 proje başvurusu kabul edilmiştir.Bundan önce tüm çağrılardaki yatırım tutarlarının 2 katına, turizm yatırımlarında ise geçen çağrılardaki yatırım tutarlarının yaklaşık 3 katına ulaşılmıştır. Son çağrıda turizm yatırımlarının toplam miktarı 9 otel ve restoran tesisi için 18 milyon TL ‘dir. Yatırımcılarımıza ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Elde ettiğimiz bu başarı güçlü bir ekip çalışması neticesinde ortaya çıkmıştır. Koordinatörlüğümüzde görev yapan tüm personelimize göstermiş oldukları üstün gayretlerden dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzde ki çağrı döneminde ilimizin daha üst sıralarda hibe kullandırması için ilgili ve paydaş tüm kamu kurumları, mahalli idareler, özel sektör, STK ve üniversitemizin de desteklerini bekliyoruz“ dedi.