Süper Ligin 7’nci haftasında Manisa 19 Mayıs Stadyumunda konuk ettiği Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ederek puanını 13’e yükselten Akhisarspor’da yüzler gülerken verilen milli maç arası nedeniyle takımın 3 gün izinli olacağı ve Salı günü top başı yapacağı bildirildi.

Teleset Mobilya Akhisarspor takım kaptanı Soner Aydoğdu, galibiyetin önemli olduğunu ve kendi sahalarındaki namağlubiyeti devam ettirdiklerini ifade etti.

Galibiyeti tüm taraftara ve camiaya armağan ettiğini kaydeden Soner Aydoğdu, “Öncelikle tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, diğer maçlara nazaran biraz daha geriye yaslanarak oynadık. Daha önceki içerideki maçları pas üreterek gole ulaşmaya çalışıyorduk. Ama karşımızdaki rakip Fenerbahçe olunca ister istemez biraz daha geriye yaslanarak doğru oyunla kazandığımız toplarla da gol pozisyonuna girmek istedik. Bunu da başardık, içeride evimizde iyi oynuyoruz, 4’de 4 yaptık takım arkadaşlarımı kutluyorum. Galibiyeti de tüm taraftarlarımıza ve bütün camiaya armağan ediyoruz” dedi. Fenerbahçe karşısında golü kaydeden Onur Ayık’a gol asistini yapan Aydoğdu, “Dediğim gibi topu kazanıp hızlı ataklarla golü bulmak istiyorduk, gol pozisyonunda da topu bulduk ve döndüm Onur’u gördüm ve aradan bıraktım. Onur kardeşim de pozisyonu gole çevirdi ona da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Karşılaşmayı değerlendiren Abdoul Sissoko, “Çok önemli bir 3 puan aldık bugün, güzel bir galibiyetti. Ancak bu maçtan önce Konya’da büyük bir hayal kırıklığına uğradık orada. Hafta içinde döndüğümüzde bu maçın taktiğini bütün hafta boyunca çalıştık ve bugünde sahada hocamızın dediğini yapmaya çalıştık ve sonra da güzel bir galibiyet aldık” dedi.

Fenerbahçe gibi bir takımı yenmenin çok değerli olduğuna dikkat çeken Okan Buruk ise, “Savunma ve orta sahadaki duruşumuz özellikle rakibimiz öndeki 3 oyuncusunun toplu ve topsuz hareketleri üzerine çalıştık ve o safhayı da çok doğru kapattık. Maç öncesi düşüncemizle maçtaki uyguladığımız düşün tam anlamında birbirini tuttu ve çalışmalarımızın karşılığını bu maçta aldık. Rakibimize pozisyon vermedik kaçırdığı bir pozisyon yok denilebilir. Bugün kazanıp 13 puana gelerek Fenerbahçe’yi puan tablosunda geçmek ve yukarıdaki takımların yanına gelmek bizim için çok önemli bundan dolayı öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.