Nazilli Aydoğdu Mahallesi sakinlerinden Cumhur Balaban’a Nazilli Belediyesi ve Kent Konseyi engelliler Meclisi tarafından Şarj edilebilen Akülü Engelli aracı hediye edildi.
Nazilli Belediyesi yine bir engelliye daha çare oldu. Şeker hastalığı nedeni ile yaklaşık iki yıl önce sağ ayağının bilek kısmından, sol ayağının da topuk kısmından kesilen ve sol ayağında da ağrılı uyuşmalar yaşadığı için hareket kabiliyetini kaybeden Balaban iki yıldır yürüyemiyordu. Şeker hastalığının yanı sıra kalp, tansiyon ve damar yolu tıkanıklığı rahatsızlıklarını da bir arada yaşayan Cumhur Balaban yürüyemediği gibi eşine ve çocuklarına bağımlı olarak hayatını sürekli oturarak ve yatağa bağımlı olarak geçirirken Nazilli Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Balaban’a hayatının en anlamlı hediyesi verildi.
Cumhur Balaban’ın Engelli Aracı kullanabilir raporu ile Nazilli Belediyesine dilekçeli müracaatının ardından başlayan süreçte Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin engelliler yararına düzenlediği kermesten elde edilen gelirlerin de katkısı ile alınan akülü engelli aracı sürpriz bir şekilde Cumhur Balaban’ın Aydoğdu Mahallesi’ndeki evine götürüldü.Akülü Engelli Aracı Cumhur Balaban’a Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Bülent Burmaoğlu, Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Deniz Depboylu Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Şule Sezgin ve Kent Konseyi yetkilileri tarafından teslim edildi.
Engelli aracına sürpriz bir şekilde kavuşan Cumhur Balaban ve Eşi Sevim Balaban oldukça duygulu anlar yaşadı. Cumhur Balaban “Yaklaşık iki yıldır ayaklarımda rahatsızlıktan dolayı yürüyemiyordum. Bu nedenle işlerimi görmekte zorlanıyordum. Dışarı çıkamadığım için tüm günü evde geçirmek zorunda kalıyordum. Eşimde sürekli benimle ilgilenmek zorunda kaldığı için ona da yük oluyordum. Allah Başkanımızdan ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi yetkililerinden razı olsun. İki yıldır umutla beklediğim aracıma kavuştum” dedi.