Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki Çok Programlı Meslek Lisesi’nde eğitim öğretim gören öğrencilere motosiklet ve kask eğitimi verildi.
Program, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından düzenlendi. Sınıflarda verilen seminerde trafik polisleri Lütfü Dikmen ve İbrahim Şahin, öğrencilere motosiklet ve kask kullanımının önemine ilişkin bilgiler verdi. Polis memuru Dikmen, kaza yapan motosiklet sürücülerinin yüzde 60’nın kask kullanmadığını, bunlardan yüzde 26’sının sıkıcı olduğu, yüzde 53’ünün de kaza yapacaklarını ummadıkları için kask takmadığını ifade etti. Kaskın ölümcül ya da kritik boyun yaralanmalarını çoğu zaman önlediğini dile getiren Dikmen şöyle konuştu.
"Tam kapalı kask, korumayı arttırıyor ve özelikle yüz bölgesindeki yaralanmaları azaltıyor. Kask kullanma oranı sıcak günlerde ya da kısa mesafeli sürüşlerde çok az olmaktadır. Ölümlü kazalarda kurbanlar çoğunlukla göğüs ve baş bölgelerinden yara almışlardır. Bu nedenle kask takmak çoğu zaman hayatta kalmak demektir."
YAŞLARI MÜSAİT OLMAYANLARA KARNE HEDİYESİ OLARAK MOTOSİKLET ALMAYINIZ
Polis Memuru Şahin ise, “Eksik evraklarla motosiklet kullanmayın. Mutlaka tescili olan motosiklet kullanın ve mutlaka ehliyeti olan motosiklet kullanmalı bunları kullanırken de kurallara mutlaka uymalıdır. Yaklaşan yaz ayı münasebetiyle ve okulların kapanmasıyla yaşları ehliyet almaya müsait olmayan öğrencilere karne hediyesi olarak motosiklet alınmamasını velilerden rica ediyoruz” dedi.
Verilen seminer sonunda polis memurları öğrencileri kısa bir teste tabi tutular. Okul Müdürü Halil Kiraz “Seminerin verilmesinde emeği geçen İl Emniyet Müdürümüz Ali Ekber Bektaş’a, İlçe Emniyet Müdürümüz Hicri Görün’ ve okulumuza gelip seminer veren polis memurları Lütfü Dikmen ile İbrahim Şahin’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.