Darende ilçesinde mahalle muhtarları ile toplantı yapan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya, su sorunu yaşanmaması adına abonelik yapılması gerektiğini söyledi.
Darende Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya ilçedeki tüm mahalle muhtarları katılırken, burada bir konuşma yapan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya, yaz sezonunun yaklaştığını ve sulamada sıkıntı çekilmemesi adına bu bilgilendirme toplantısını yaptıklarını söyledi.
Suyun yönetiminin düzgün yapılabilmesi adına abone olmayan vatandaşların en kısa sürede abone olması gerektiğini belirten Kaya, “Aslında su sıkıntısı yok. Su yönetimi sıkıntısı var, suyu yönetemiyoruz. Suyu yönetmiş olsak su problemimiz yok. Su konusu ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, gerekse MASKİ Genel Müdürümüz bu konu üzerinde hassasiyetle duruyorlar. Biz uyum içerisinde çalışıyoruz, siz muhtarlarımızın desteklerine ihtiyacımız var. İnşallah su sayaçlarını takar abonelerimizi de yaparsak rahat edeceğiz” dedi.
DAP ile ilgili projeleri de açıklayan Kaya, “Darende Irmaklı Mahallesinde, sulama projesi, Ilıca, Gökçeören, Şendere mahallerinde sulama projesi, Hisarkale, Akove sulama projesi, Balaban’da toplu yağmurlama projesi var. Ayrıca Karabayır Mahallesinde güneş enerjisi sistemi var. Darende Yenice Mahallesinin içme suyu projesini yaptık. İller Bankası’ndan kredi almak koşulu ile hayata geçirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı İsmail Güney ise, Darende ilçesinde 67 mahallenin bulunduğunu ve bunlardan 45’inin köyden mahalleye dönüştüğünü söyledi. Beldelerle beraber 6 bin 521 aboneliğin olduğunu ifade eden Güney, mevcut sahada güncelleme yaptıklarında 755’e yakın bir rakama ulaştıklarını söyledi. Darende de toplamda 23 bin abonenin olması gerektiğini ifade eden Güney, “45 köyden mahalleye dönüşen yerlerle alakalı yasa gereğince 5 yıl boyunca en düşük tarifenin 4/1 fiyatını uygulayacağız. Buralardan atık su bedeli ÇTV almıyoruz. 5 yıl boyunca almayacağız” diye konuştu.
MASKİ’nin muhtarlarla yaptığı bilgilendirme toplantısına Darende Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş ile MASKİ Şube Müdürleri de katıldı.