Ankara Tokatlılar Platformu yöneticileri, Başkent’te 2018 yılı için yapılmasını istedikleri ’Tokat Tanıtım Günleri’ etkinliğine destek için protokol üyeleriyle bir araya geldi.

Ankara’da faaliyet gösteren Tokat Vakfı, Tokat Dernekler Federasyonu(TOKFED) ve Tokat Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TOSİAD) birlikteliği ile 2014 yılında tek çatı altında toplanan Ankara Tokatlılar Platformu yöneticileri, Tokat ve Tokatlılarla ilgili yapacağı etkinlikler konusunda bilgi paylaşımı ve görüş alış verişinde bulunmak üzere Tokat’a geldi. Platform Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Yaman başkanlığındaki heyet, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır’ın da eşliğiyle Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer’i ziyaret etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerle ilgili olarak Başkan Yaman,"Ankara’da 200 binin üzerinde Tokatlı var. Bizler de Platform olarak Ankara ile Tokat arasındaki iş birliği ve güç birliği imkanlarını araştırmak ve istişareler yapmak uzun süredir yapılmayan Tokat Tanıtım Günlerini Ankara’da yapmak ve Tokat gezileri düzenleyerek Tokat’ın tanıtımını ve dışa açılmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda şehrimizin bürokratlarına, siyasilerine ve sivil toplum örgütleriyle istişareli çalışmak istiyoruz. Tokat ve ilçelerine yapmış olduğumuz bu lobi ziyaretlerinin amacı Tokat Tanıtım Günleri için hep birlikte çalışılması gerektiğidir. Tokatlılar Platformu olarak, bizleri kabul eden tüm yöneticilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.