ZONGULDAK (AA) – Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, "Bu milletin evlatları, Peygamber Efendimizin ahlakıyla, bu milletin değerleriyle buluşarak ve büyük bir medeniyetin parçası olduklarının farkına vararak çok kutlu yarınlar inşa edeceklerdir" dedi.

Kemikli, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kültürümüzde Peygamber Efendimiz Konferansı"nda, Hazreti Peygamberin bu milletin kültürünü yoğuran deha olduğunu söyledi.

"Hazreti Peygamberin manevi şahsiyetini kültürümüzden alındığında elimizde hiçbir şey kalmaz" diyen Kemikli, şöyle konuştu:

"Gelenekli sanatlardan bahsetmek Efendimizden bahsetmektir. Bu kültürü yoğuran ve hayat veren Efendimizdir. Bu kültürün ve milletin temel dinamiğidir Peygamber Efendimiz. O bizim ruh ufkumuzdur. Aklımızın ve gönlümüzün Kabe'sidir. İnsanın tavır ve davranışları dört gayeye bağlıdır. Bunlar menfaat, gerçek, iyilik ve güzelliktir. Bu kavramlar etrafında davranışlarımız şekillenir. Güzellik bizim sanatımızı, edebiyatımızı ortaya çıkaran bir duraktır. Sanat demek bakmak demektir. Güzellik bakışla alakalıdır. Efendimiz, bize bakmayı öğreten ve hayatını buna göre anlamlandırmayı öğreten bir Peygamberdir. Bu bakımdan bizim sanat temelimizde varlığı idrak, varlığın sahibi olan Allah'ı idrak vardır. Bu nedenle, bu milletin evlatları Peygamber Efendimizin ahlakıyla, bu milletin değerleriyle buluşarak ve büyük bir medeniyetin parçası olduklarının farkına vararak çok kutlu yarınlar inşa edeceklerdir"

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının yanı sıra ilahi dinletileri gerçekleştirildi.