Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’nın, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti.
Ziyarette, Azerbaycan’dan gelen öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek ve problemlerin çözümünde yardımcı olmak için üniversiteleri gezen Nesibova’nın, başta Azerbaycan uyruklu öğrenciler olmak üzere tüm öğrencilerin sorunlarının çözümünde göstermiş olduğu ilgiden dolayı Polat’a teşekkür etti.
Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, üniversite ziyaretlerinde öğrencilerin kendisine ilettiği en büyük sorunun barınma problemi olduğunu ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün üniversitelerinde öğrencilerimizin sayısı günden güne artmaktadır. Bunun en büyük sebebi de bizim gerçekten de ulu önderimizin dediği gibi ‘Bir Milletin İki Devlet Olmasından İleri gelir’ yani bizim çocuklarımız aynı milletin çocuklarıdır. Ailelerimiz çocuklarını eğitim görmek üzere Türkiye’ye gönül rahatlığı içerisinde göndermektedirler. Öğrencilerimize burada sahip çıkan insanlara hiçbir resmi görevi olmayan, sadece içinden gelen bir sevgiyle öğrencilerimizi kendi evladı gibi görüp onlara yardım eden Türkiyeli kardeşlerimize teşekkür ederim. Karabük Üniversitesi mekan ve insanlık olarak çok güzel, emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’ya üniversite ve üniversitede öğrenim gören Azerbaycan uyruklu öğrenciler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Refik Polat ise, “50 bine yakın öğrenci sayısına sahip olan Karabük Üniversitesi’nde 171’i Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam bin 14 yabancı uyruklu öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Azerbaycan ile Türkiye tarihi dostluğu olan kardeş ülkedir. Bizler öğrencilerimiz arasında asla ayrım yapmıyoruz, tüm öğrencilerimiz ailelerinin bizlere birer emanetidir. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin Üniversitemizde ve Karabük’te kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için her türlü kolaylığı sağlıyoruz.” dedi.
Ziyaret sonrası Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, üniversite öğrenimlerine devam eden Azerbaycan uyruklu öğrencilerle Hamit Çepni Konferans Salonu’nda bir araya geldi.