Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Gökhan Gönül, sarı-lacivertli kulüpte ikinciliklerin başarı sayılmayacağını söyledi ve futbol hayatını da Fenerbahçe’de sonlandıracağını sözlerine ekledi.
Gökhan Gönül, Fenerbahçe Gazetesi’nin 137. sayısına özel açıklamalarda bulundu.
"İYİ FUTBOLCU HER ZAMAN İYİ FUTBOLCUDUR"
Gelecek seneden itibaren yabancı sınırının kalkması ile ilgili olarak ise sarı-lacivertlilerin futbolcu Gökhan Gönül, "Türkiye’de bir sene önce alınmış bir karar vardı, 6 yabancı sahada yer alıyordu. Dediler ki; bunu Türk futbolunun geleceği için yaptık. Ardından Türk futbolunun geleceği için yabancı sayısı 5 oldu. Şimdi 1 sene geçmeden yine aynı şeyi söyleyerek; ’Türk futbolunun geleceği için yabancı sınırını kaldırıyoruz’ dediler. Bence bazı şeyleri planlayıp öyle karar almalıyız. Neyin ne olduğunu görmeden hemen radikal kararlar alıyoruz. Tabi ki yabancı oyuncu gelsin Türk futbolcusunun bu olayda bir zarar göreceğini düşünmüyorum. İyi futbolcu her zaman iyi futbolcudur. Yeteneğiniz varsa kulübün de size ihtiyacı varsa aynı kalitedeki iki oyuncudan mantıklı olarak Türk olanını seçersiniz. Dünya kadar bonservis parası vereceğimize Türk oyuncuyu tercih etmek daha iyi. Türk oyuncusuna 1 verecekken yabancıya 3 verip getirmek bana çok yersiz geliyor. Ama dediğim gibi aynı kalitedeki futbolcular için söylüyorum" dedi.
"KUYT SADECE YETENEKLİ DEĞİL TAM BİR PROFESYONEL"
Gökhan Gönül, sezon sonunda takımdan ayrılacak olan Kuyt ile ilgili olarak ise, "Ben 8 senedir Fenerbahçedeyim. 15 senedir de bu işin içerisindeyim. Onlarca futbolcu gördüm. Hepsi birbirinden yetenekliydi. Kuyt sadece yetenekli değil tam bir profesyonel. Antrenmanda çalışması gerekiyorsa çalışan, dinlenmesi gerekiyorsa dinlenen. Antrenmandan önce kendisine kattığı şeyleri salonda çalışan. Kuyt ile aynı mevkide farklı yetenekteki oyuncular olabilir. Ama Kuyt eksiğinin üzerine giden, devamlı çalışan bir arkadaşımız. Bu sezon sonunda takımımızdan gidişini de kayıp olarak görüyorum. İlerlemiş yaşına rağmen 3 sezondur burada neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Onunla oynamak bir zevk" diye konuştu.
“FENERBAHÇE’DE İKİNCİLİKLER BAŞARI SAYILMAZ”
Fenerbahçe 10 senedir hemen hemen 1 sene haricinde hep şampiyonluğa oynadıklarını hatırlatan deneyimli sağ bek, "1 puan ya da yarım puanla şampiyonluğu kaçırmış ya da şampiyon olmuş. Diğer büyük takım olarak adlandırdığımız takımlar ise bir sene şampiyon olduktan sonra 3. olmuşlar 4. olmuşlar. Fenerbahçe her zaman şampiyonluğa oynayarak hep istikrarını korumuş. Fenerbahçe’de ikincilikler başarı sayılmaz. Böyle büyük camiada oynuyorsanız hedef hep şampiyonluktur. Bizde futbolcular olarak herkesten fazla istiyoruz şampiyonluğu. Elimizden ne gerekiyorsa da yapıyoruz. Bu sezon içeride çok maç kaybettik. Kötü oynayarak değil. Akhisar ve Trabzonspor gibi farklı kazanacağımız maçlarda puan kayıpları yaşadık. Topun canı vardır derler, olmayınca olmuyor. Benim sağ bek olarak Akhisar maçında 2 tane net pozisyonum vardı. 4. yıldız içinde elimizden gelen her şeyi yapacağız. Taraftarımız emin olsun ki onlar üzülüyorsa biz 5 kat üzülüyoruz. Takımımızdaki her oyuncu çok karakterli. Maç kaybedildiğinde sabahın 7’sine 8’ine kadar uyumayan arkadaşlarımız var. Bir sonraki maçı iple çekip taraftarımıza kendimizi affettirmek istiyoruz. O nedenle kalan maçlarımızda gelsinler bizi desteklesinler, biz onların desteğinden çok güç alıyoruz" dedi.
“FENERBAHÇE’DE FUTBOLU BIRAKIRIM”
Gökhan Gönül, açıklamalarının son bölümünde futbol hayatındaki gelecek planları ile ilgili, "Şuan Avrupa’nın büyük kulüplerinden birinde oynuyorum. Büyük bir taraftarı var demiştim. Artık 30 yaşına geldim 8 senedir de Fenerbahçedeyim ve burada futbolu bırakırım" şeklinde konuştu.