Samsun'da seslerini duyurmak için bir araya gelen kahvehane esnafı,  koronavirüs tedbirleri kapsamında, işyerlerinde devam eden oyun yasağı nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.

CHP'LİLER YALNIZ BIRAKMADI

Canik İlçesi'nde toplanan kahvecileri, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ile CHP Canik İlçe Başkanı Bülent Kutbay da yalnız bırakmadı. Esnafın zor durumda olduğunu belirten İl Başkanı Fatih Türkel, bugünlerde en çok dayanışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

CAN ÇEKİŞİYORLAR

Salgın sürecinden en çok etkilenenlerin kahveciler olduğunu belirten Başkan Türkel,"Pandemi kısıtlamaları dolayısıyla, tedbirli olarak kafe ve restoranlar açıldı. Fakat can çekişen kahvehane esnafının sesini kimse duymadı. Kahvehane esnafı borçlarını ödeyemeyecek duruma gelmiştir. Bu gemi batarsa hep beraber batacağız. Devlet dayanışma için esnafa destek vermek zorundadır. Her yer maske ve mesafe şartı ile açıldığına göre kahvehanelerde bu şartla açılabilir" dedi.

BİR ÇARE BULUNSUN

Sorunlara bir önce çözüm bulunması gerektiğini söyleyen kahveci esnafı Behzat Dursun," Hepimizin acısı var. Buna çare bulalım. Denetim yapılsın. Biz her şeye razıyız. Evlerimize bakmakta zorlanıyoruz. Verilen esnaf kredilerini ise nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz.  Pandemi yardım kampanyasından da yararlanamadık. Çok zor günler yaşıyoruz. Maddi sıkıntı içindeyiz" ifadelerini kullandı.

KİRAMI VEREMİYORUM

Mart ayından bu yana kiralarını ödeyemediklerini ifade eden kahveci esnafı olan Atilla Bektaş, "Mağdur olduk. Okuyan çocuklarım var. Faturalarımı ödemediğim zaman, kısa bir süre içinde kesmeye geliyorlar. Zor durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyor, çözüm istiyoruz" dedi.


Tuğba SÖYLEMEZ