Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, amaçlarının halkın daha ferah ve yaşanılabilir bir kentte nefes almasını sağlamak olduğunu ifade ederek, "Türkiye’de her geçen gün yeşil alan sayısı azalırken Mezitli ilçemizde yeşil alan ve park sayımızı arttırıyoruz" dedi.

Başkan Yıldırım, önümüzdeki günlerde açılacak olan 2 büyük parkla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "2009 Yılı Mart ayı itibariyle 102 adet toplam 274 bini 545 metre kare olan park ve yeşil alan miktarı, 2013 yılı Temmuz dönemi itibariyle 119 adet ve 325 bin 443 metre kareye ulaşmıştır. Böylece Mezitli’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1,9 metre 2,4 metre kareye ulaştı ve halkımızın kullanımına sunuldu. Yine bugüne kadar ilçemizde orta refüjlere, yeşil alanlara ve parklara olmak üzere 8 bin adet turunç fidesi dikildi" dedi.

Amaçlarının halkın daha ferah ve yaşanılabilir bir kentte nefes almasını sağlamak olduğunun altını çizen Yıldırım, bu amaçla Seymenli Mahallesi'nde Zafer sitesinin önündeki 17 bin metre karelik alana park yaptıklarını söyledi. Park içinde yapay gölet, su havuzları, büfe, wc, duş, çay bahçesi, kamelyeler ve oturma alanları gibi birçok birimin yer aldığını kaydeden Yıldırım, "Çok geniş bir alana yaptığımız park yörede yaşayanların yeşil alan ihtiyacını karşılayacak. Kentin estetiğine katkı sağlayacağı gibi yörede yaşayan halkımızın yaşam kalitesini yükseltecek. Öte yandan yeni yapılan duş ve wc ünitelerinin hizmete girmesiyle yaz mevsiminde sahile gelen vatandaşların bu konudaki ihtiyaçları da giderilmiş olacak. Eski Mezitli Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin 500 metre karelik bir alanın 'Şehitler Parkı' olarak düzenlenmesine 2013 Mart ayında başlandı ve yapılan çalışmalar neticesinde şehit ailelerini bir araya getirecek bir park alanı oluşturuldu. Mezarlığın karşısındaki alanda yer alan parkta 11 polis, 18 asker şehidin künyelerinin yazılı olduğu levhalar bulunuyor. Oturma gruplarının, çocuk oyun alanlarını yer aldığı park, vatandaşların her zaman ziyaret edebileceği bir yer haline getirildi" diye konuştu.

Yıldırım, "Yoğun ve özverili bir çalışmayla Mezitli ilçemize iki yeni ve modern park kazandırdık. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. 15 Kasım 2013 Cuma günü saat 13.30’da Eski Mezitli Mahallesi Mezitli Mezarlığı Şehitlik karşısındaki Şehitler Parkı'nın ve aynı gün saat 15.00’de Tece Seymenli Mahallesi'nde Zafer Sitesi önündeki parklarımızın açılışını Cumhuriyet Halk Patisi Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gökhan Günaydın yapacaktır. Açılış törenlerimize tüm halkımızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.