Tepebaşı Belediyesi tarafından Şirintepe Mahallesi’nde hizmete açılan Yunus Emre Spor Tesisleri, Eskişehir’in yanı sıra bölgenin de spor ihtiyacını karşılayarak büyük bir boşluğu doldurmaya aday olduğunu kısa sürede ispatladı.

Tepebaşı Belediyesi, kentin en büyük spor yatırımlarından biri olarak dikkat çeken tesis ile hem çocuklar ve gençlerin hem de yetişkinlerin sağlıklı biçimde spor yapabilmelerini hedefliyor. Yunus Emre Spor Tesisleri’nde vatandaşlar için açılan spor branşları hem çocuklar ve gençler hem de yetişkinlere hitap etmesi ile beğeni topluyor. Yetişkinlere yönelik aerobik kursu 90 kişi ile 6 grupta, pilates kursu 90 kişi ile 6 grupta, zumba kursu 90 kişi ile 6 grupta olmak üzere devam ediyor. Çocuklara yönelik olarak ise jimnastik kursu 260 kişi ile 12 grupta, bale kursu 30 kişi ile 2 grupta, taekwondo kursu 115 kişi ile 7 grupta, basketbol kursu 105 kişi ile 6 grupta, voleybol kursu 100 kişi ile 6 grupta, futbol kursu 64 kişi ile 4 grupta ve masa tenisi kursu 15 kişi ile 2 grupta devam ediyor. Düzenlenen kurslara katılan kişi sayısı 270’i yetişkin, 760’ı ise çocuk olmak üzere toplam bin 30 kişi. Kurslar haricinde tesisi dışardan kullanarak faydalanan vatandaşların sayısı ise 900’e ulaşmış durumda. Bu veriler ile birlikte haftalık aktif olarak bin 930 vatandaş Yunus Emre Spor Tesisleri’nden faydalanıyor.

Kulüpler de yararlanıyor

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri’nden faydalanan spor kulüpleri arasında; Eskişehir Basket altyapı grubu, Gençlik ve Spor Kulübü, Voleybol ve Taekwando Takımı, TED Ankara Koleji Basket Takımı (Lise), İşitme Engelliler Badminton Takımı, Sarar Free-Style Taekwando Takımı, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Basket Takımı, Sütlüce Spor Kulübü, Yunus Emre Spor Kulübü, Birlik Spor Kulübü, Birlik Spor Kulübü, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Futbol Takımı gibi kulüpler yer alıyor.

Jimnastik ilgi odağı oldu

Şirintepe Mahallesi’nde hizmete kazandırılan Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri’ni ön plana çıkaran en önemli özelliklerinden bir tanesi de bünyesinde yer alan jimnastik alanı. Kas kemik yapısının kuvvetlenmesi, sinir-kas koordinasyonunun geliştirilmesi, bireylerin bedenlerini daha bilinçli bir şekilde kullanabilme ve esneklik kazanabilmesini sağlayan jimnastik sporu için mükemmel bir alan sağlayan tesis, şimdiden genç sporcuların ilgi odağı olmayı başardı. 12 grup halinde toplam 260 sporcunun jimnastik yaptığı tesis, Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de jimnastikçileri kendisine çekmeyi başarıyor.

Rakamlar ile Yunus Emre Spor Tesisleri

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri; toplam 10 bin metrekare alan üzerine kurulu bulunuyor. 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olan tesiste, basketbol - voleybol salonu; 605 metrekare büyüklüğünde ve 270 kişi seyirci kapasitesine sahip. Tesisin en önemli alanlarından tam donanımlı jimnastik salonu 335, 4 adet çok amaçlı salon toplam 360 metrekare büyüklüğünde. 92 metrekare büyüklüğünde ve 75 kişi

kapasiteli 1 adet konferans salonu da bulunan tesis içinde bir de kafeterya yer alıyor. Yunus Emre Spor Tesisi’nin açık alanında ise 530 metrekarelik açık basketbol sahası, 620 metrekarelik açık mini futbol sahası, 86x46 metre ebatlarında, 3 bin 956 metrekare büyüklüğünde 300 kişi seyirci kapasiteli büyük futbol sahası yer alıyor.