Mersin’in Tarsus ilçesindeki hayvanat bahçesinde en çok ilgiyi çekirdek çitleyen maymun görüyor.
Tarsus Hayvanat Bahçesi’nde bulunan çeşitli kuş, at, timsah, keçi, deve, lama, deve kuşu, leopar, maymun, yılan, balıklar, ayı ve kurt ziyaretçileri büyülüyor. Hayvanat bahçesinin hemen girişinde bulunan tavus kuşu üzerindeki rengarenk tüyleriyle ziyaretçilere adeta gökkuşağı şöleni sunuyor. Kafes içindeki küçük ve büyük papağanlar da tüyleriyle bu renk cümbüşüne eşlik ediyor.
Büyük bir kafes içine alınan 3 timsah ise ziyaretçilerin en büyük korkusu. Ziyaretçilerin en çok yaklaşabildiği hayvanlar arasında dağ keçisi, midilli, deve, lama, deve kuşu ve maymunlar yer alıyor.
Hayvanat bahçesi sakinlerinin en eğlenceli ve ilgi göreni, çekirdek çitleyen maymun oluşturuyor. Kafesinde ziyaretçilerin verdiği çekirdekleri çitleyen maymunların bu hareketi ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşatıyor.
Hayvanat bahçesinde bulunan en ürkütücü hayvanların başında ise leoparlar geliyor. Büyük bir demir kafesin içinde bulun iki leopara girişte de demir kafes yapılarak ek önlem alınmış. Leoparın zaman zaman korkutucu ses çıkarmasıyla onu izlemeye gelenler korku dolu anlar yaşadı. Başka bir kafeste bulunan iki kaplan ise leopar kadar olmasa da onlar da ziyaretçilerin en çok merak ettiği yırtıcıların başında geliyor.
Leopar ve kaplana yaklaşamayan vatandaşlar deve, lama, geyik ve midilliye yaklaşarak onları sevme imkanı buldu. Özellikle midilli ziyaretçiler tarafından en çok sevilen hayvan oldu. Ziyaretçiler midillinin başını okşayıp ona şeker veriyor.
Hayvanat bahçesinin akvaryumunda ise korku filmlerine konu olan pirana balıkları ve ürkütücü yılanlar dikkat çekti. Akvaryuma giren aileler çocuklarının pirana ve diğer balıklarla fotoğrafını çektirdi.
Girişi 2,5 lira olan hayvanat bahçesi tatil olduğu günler dışında 08.30 - 18.30 saatleri arasında ziyaretçilerine açık bulunuyor. Şehrin ve çalışmanın stresini atmak isteyen vatandaşların gelebileceği ormanlık alan içinde göl kenarında hayvanat bahçesi gelenleri büyülüyor.