Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa’da yaşanan dolu ve aşırı yağış nedeniyle çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

Meclis'te gündem dışı söz alan İlhan Demiröz, "Ülkemizde 2014 yılı tarımsal üretim dönemi; 2013 yılı son aylarında beklenen yağışların olmaması nedeniyle kurak geçmiş, 2014 Mart ve Mayıs ayları içinde de ülkemizin belli bölgelerinde don ve dolu olaylarının yaşandığı doğal afetlerle başlamıştır. Bursa’mızı yüzde 35 verimli tarım arazilerinin oluşturduğunu biliyoruz. Ancak iktidarın izlediği yanlış tarım politikaları ve uygulamaları sebebiyle çiftçilerimizi, tarım arazilerimizi, su kaynaklarımızı, doğamızı ve kültürel varlıklarımızı birer birer kaybetme noktasındayız. Buna son aylarda yaşanan iklimsel felaketleri de eklediğimizde Bursa’nın Osmangazi, Gürsu, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Gemlik, İznik, Orhangazi gibi tarımsal üretimin yoğun olduğu ilçelerimizde çiftçilerimiz yüzde 80 ila yüzde 100 arası zarar görmüştür." dedi.

Çiftçilerin zor durumda bulunduğuna dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, verdiği bir örnekle de durumun vahametini gözler önüne serdi. Demiröz, verdiği örnekte; “Bursa - Karacabey ilçemizde yaklaşık 80 dönüm tarım arazisi olan ve üretim yapan bir çiftçimiz; düştüğü borç sarmalı sebebiyle tüm arazisini kaybettiğini ve SRC belgesi alabilmesi için yardım istediğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu çiftçimiz sulama birliğine verdiği taahhüt nedeniyle, kışa hapiste yatmaya hazırlanıyor. Arazileri ipotekli ve çiftçilikte bu yıl son senesi olduğunu ifade ediyor. Çiftçilerimizim içinde bulundukları durumun bu kadar vahim ve ciddi olduğunu anlayalım.” şeklinde konuştu.