Kepez Belediyesi Ve Antalya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Kuzeyyaka Mahallesi’ne kazandırılan sentetik çim futbol sahası ve atletizm pistinin yapımı tamamlandı.
Modern spor tesisi, bir dönem çöp kamyonların park yeri olarak kullandığı alan ile eski Düden Futbol Sahası’na inşa edildi. Tesisin, Antalya’nın FIFA standartlarına uygun ilk sentetik çim futbol sahası olması özelliğini de taşıdığı, 13 bin 967 metrekarelik alandan oluşan sentetik çim futbol sahasının, 1000 kişi kapasiteli tribünü bulunduğu belirtildi.Gece ışıklandırması olan tesiste, gece futbol maçlarının da oynanabileceği kaydedilirken, futbol sahasının çevresinde yer alan atletizm pistinin de çocukların ve gençlerin hizmetinde olacağı bildirildi. Saha ölçüleri, FIFA standartlarına uygun olan tesiste, idari bina, hakem odası, soyunma odası, restoran ve kafe bulunduğu, sentetik çim futbol sahasının Kepez Belediyespor Kulübü’nün futbol branşlarına ve amatör spora hizmet vereceği ifade edildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Eski Düden Sahası’na hem amatör spora, gençlere hem de vatandaşlara hizmet verecek bir tesis inşa ettiklerini belirterek, tesisin Kepez Belediyespor’un ve amatör sporun gücüne güç katacağını söyledi. Başkan Tütüncü, “Mahallemize, sporumuza, Kepez’e değer kazandıracak olan bu tesis hayırlı olsun” dedi.