Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki  terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 168'nci gününde,  terör örgütü DEAŞ'a ait 203 hedef ateş altına alındı. Gün içindeki çatışmalar ve  harekatlarda 21 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta  olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut  güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin  kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat devam ediyor.

Harekatın 168'nci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 138 hedefe ateş  destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ terör örgütü mensuplarınca kullanılan  barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar  baskı altına alındı.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, El Bab ve Bzagah  bölgelerinde tespit edilen 65 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik  hava harekatı  sonucunda barınma maksatlı kullanılan 64 bina, 1 silahlı araç imha edildi.

Gün içinde gerçekleştirilen hava harekatı ve çatışmalarda toplam 21  DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatta bugüne kadar 3 bin  719 el yapımı patlayıcı ve 57 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Kaynak:Milliyet