Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, () - İNSAN Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şube Başkanı Serpil Bayar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'ye oy verenler için 'Şerefsizler' diyerek, hakarette bulunduğunu ve halkı alenen kin ve düşmanlığa sevk ettiğini öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Çanakkale Adalet Sarayı önünde toplanan İHD'liler adına, Çanakkale Şube Başkanı Serpil Bayar basın açıklaması yaptı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin istişare toplantısındaki, "İzmir'de Marmaris'te yazlıklarında yatıp, AKP'nin olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen ama HDP'yi Meclis'e taşıyan zavallılar, Türkiye'nin kaymağını yiyenler, Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler. Şimdi HDP ile koalisyonu kurun" sözlerine tepki gösterdi. Grup adına adliye binası önünde açıklamayı yapan Bayar, HDP'ye oy vermiş 6 milyon seçmenin ırkçı güçler ve yönetim odaklan tarafından hedef gösterildiğini söyledi.
BAHÇELİ'NİN HDP İLE İLGİLİ SÖZLERİ
Bayar açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "HDP, çözümü çok aşmış, sürekli taviz ile Türkiye'den beklentileri var. Irak'ta, Suriye'de, İran'da oluşturmaya çalıştıkları dört parçalı Kürdistan'ın Kuzey ayağı üzerinde çalışmalarını sürdüren bir hain güruhudur. Halktan destek almış... Silahı dayayarak, '248 köyden 248'ini de istiyorum, yoksa içinizden istediğimi çeker vururum' oy tehdidiyle, bir topluluk yaratılıyorsa...." sözlerini de hatırlattı.
DANIŞMAN METİN ÖZKAN'A DA SUÇ DUYURUSU
Bahçeli'nin bu sözlerinin Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesi gereği hakaret suçu ve aynı zamanda Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinde düzenlenen 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen sevk etmek, tahrik edip, aşağılamak' suçunu oluşturduğunu belirten Bayar, "MHP liderine destek verici açıklamalarda bulunan danışmanı Metin Özkan ile İsmet Büyükataman hakkında da savcılığı suç duyurusunda bulanacağız" dedi.
Basın açıklamasının ardından Bayar, dernek üyeleriyle birlikte suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.
FOTOĞRAF