Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 61’inci yıllık olağan genel kurul toplantısı yapıldı.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi konferans salonunda yapılan olağan genel kurulun divan başkanlığını İmranlı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Dursun Yurttaş yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil tarafından bilgiler aktarıldı.
2014 yılı sonu itibariyle kullandırılan finansman miktarının 73 milyon 604 bin 588 TL’ye ulaştığını belirten Demirgil, "Türkiye genelinde faaliyet gösteren 32 Bölge Birliği ve bin 34 Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile esnaf ve sanatkarlarımıza düşük faizli kredi imkanı sunuyoruz. Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin sağladığı düşük faizli krediler banka kredilerine göre yüzde 100 daha avantajlı durumda, bu nedenle kooperatifimizce sağlanan düşük faizli kredilere esnaf ve sanatkarlarımızın ilgisi oldukça fazla. Kredilerde üst limitimiz 150 bin TL’ye yükselmiştir. 2014 yılı itibariyle bin 105 ortağımıza kredi verilmiş ve ortak sayımızda 5 bin 800’lere ulaşmıştır. Şuanda bu şartlarda kredi veren ve kredi kullandıran bir başka kurum ya da kuruluş Türkiye’de bulunmamaktadır.”dedi.
Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, hesap bilançoları ve denetim kurulu raporunun okunmasının ardından, yönetim, denetim kurulları raporlarıyla bilançolar ayrı ayrı müzakere edilerek kabul edildi.
Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ibralarının ardından 2015 yılı tahmini bütçesi kabul edilmesinin ardından yıllık olağan genel kurul toplantısı sona erdi.