TÜRK Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesi Başkanı Halil Işın bu yıl da kurban derilerine talip olduklarını belirterek, "Bu derilerle bugüne kadar 17 ambulans helikopter alındı. Ben THK'ya günahımı bile vermem diyenler de bu hizmetten yararlanıyor" dedi. 
THK Sivas Şube Başkanı Halil Işın, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurban derisi toplamak için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Ülke genelinde toplanan kurban derisi bağışlarıyla 17 ambulans helikopter ve 9 yangın söndürme uçağı alındığını ifade eden Işın, şube olarak hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Gerekli önlemlerimizi aldık. Deri ihalesini yaptık. Her sene vatandaşlarımızın derilerini bekliyoruz, talibiz. Bağışlanan deriler kurum tarafından ambulans helikopter ve yangın söndürme uçağı alımında kullanılıyor. Karayolu ulaşımının sağlanamadığı, zor şartların olduğu ortamlarda ambulans helikopterler ile müdahele ediliyor. 'Ben Türk Hava Kurumu'na günahımı bile vermem' diyen insanlarımıza da bu hizmeti veriyor. Kurum olarak hedefimiz bu 17 helikopter sayısını 57'ye çıkarmak, her ilde ambulansm helikopter olmasını sağlamaktır. 2013 yılında Almanya'dan 17 helikopter alındı. İnşallah yine halkımızın destek ve bağışlarıyla bunların sayısı her geçen yıl artacaktır."
Her yıl ülkemizde orman yangınları ile karşılaştıklarını ve bunlara müdahale için kurumun 9 olan yangın söndürme uçak sayısını artırmaya çalıştığını belirten Işın, "Eski model uçaklar yangının üzerine suyu attığında en yakın havalimanına gidip hortumla dolum yapıyordu. Yeni alınan uçaklar deniz, göl, gölet gibi her türlü fiziki ortamda su alma özelliğine sahip. Suyla temas ettiği anda 12 saniyede dolup kalkan uçak var. Şu anda sayısı 9'a çıktı. Biz kurum olarak bağışlar sayesinde bunların sayısını 19'lara, 29'lara çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI